Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Palik László dohányzik és a kisfia légzőszervi betegségben szenved - Van összefüggés?

Szomorú tény, hogy a dohányzó szülők gyerekeinél nagyobb arányban fordulnak elő krónikus légzőszervi betegségek.

Palik Lászlóék állítólag a szennyezett levegő miatt "menekültek el" az országból, hogy a kisfiúk ne fulladozzon annyit.

http://www.borsonline.hu/news.php?ra-sem-lehet-ismerni-palik-laszlora-foto&op&hid=39672

Palik László és a kisfia a legjobb példa arra, hogy a szülők dohányzási szokásai milyen rossz hatással vannak a gyerekeik egészségére.

Tény, hogy a levegő alapesetben is szennyezett csak azt ne mondja senki, hogy a dohányfüst feloldja a szennyezést. A dohányfüst közvetlenül mérgezi a levegőt tehát egy dohányzó körül a dohányfüst miatt legalább 100-szor szennyezettebb a levegő mint az átlagos levegőszennyezettség.

Ezért nem kellett volna Ausztráliába utazni elég lenne leszokni a dohányzásról és a gyereket védeni a passzív dohányzás káros hatásaitól.

Ezt nehéz lehet megértenie egy olyan embernek aki egy olyan cégnek a vezetője volt amelyik a dohányipart reklámozta gyerekeknek is.

Sajnos ezért kellenek a szigorú, dohányzás visszaszorítását célzó törvények és szabályok.

0 Tovább

Jobbik a multinacionális dohánylobbi érdekeit védi

0 Tovább

Tiltott helyen kijelölt dohányzóhely az Infoparkban

Nagyon rossz üzenetnek tartom, hogy az Infopark I épületében, a közös éttermi részben dohányzóhelyet jelöltek ki. Egyébként már az, hogy az Infopark területén lehet dohányozni eleve rossz és nem a jövőbe mutató üzenet.

Mindegy, a törvényt - akármilyen gyenge is - jó lenne betartani illetve betartatni. Évente több ezren halnak meg a passzív dohányzás miatt Magyarországon. Valószínűleg ehhez a halálozási számhoz az Infopark üzemeltetői is hozzájárulnak.

A nem dohányzókat védő törvény egyébként a dohányzóhely kijelölésére "megfelelő" elszívó berendezést ír elő. A tudományos tanulmányok bizonyítják, hogy a dohányfüstnek nincs minimális egészségügyi határértéke. Azaz a dohányfüst kis mértékben is károsítja az emberi szervezetet.

Nem véletlen, hogy az USA-ban szigorúan szabályozzák a dohányzást. Az ottani infoparkokban nem látni ennyi dohányzó embert, mint a budapesti Infoparkban. De nálunk a tendencia azt mutatja, hogy újra lehet az épületekben is dohányozni.

 

Az ÁNTSZ és egyéb hivatalok meg nem tesznek semmit. Ez itt nem egy szórakozóhely, de azért itt is elvárható lenne egy kis ellenőrzés. A csatolt filmen látszik, hogy a dohányzóhely bent van az épületben. Közvetlenül az étterem mellett és a füstöt a folyósóra szellőztetik. Nem csak az étteremben hanem még az ötödiken is érződik a dohányfüst. Ezt az állapotot már 2008 elején figyeltem meg és azt hittem, hogy ez csak ideiglenes majd csak jön a hatóság és megszünteti ezt az állapotot. Ma már kezd elegem lenni abból, hogy mindenhol lehet dohányozni mert elég ha kiraknak egy dohányzásra kijelölt hely feliratú táblát. Az meg nem zavar senkit, hogy a dohányfüst szétárad az egész épületben...

 

Ez az ÁNTSZ gyengeségét illetve a komolytalan hozzáállását mutatja. Az már természetes, hogy az ÁNTSZ büntet a hasmenést okozó ételmérgezési kockázatokat hordozó ételek miatt. Az még miért nem természetes, hogy a mérgező levegő miatt büntessen? Az 50 szigorúan rákkeltő anyag jelenléte az étterem levegőjében nem zavar senkit? A Polonium 210 sugárzó anyag levegőban való jelenléte nem veszélyes?

 

Az alábbi filmen az látszik, hogy az összes asztalon van hamutálca, ami azt jelenti, hogy lehet dohányozni illetve ösztönöznek a dohányzásra. Nem jól látszik, ahogy a piros felsőben lévő ember dohányzik és az sem, hogy többen dohányoznak és az sem, hogy vágni lehet a füstöt. Az nem érződik, hogy érezhetően büdös van. Azért megpróbáltam érzékeltetni a helyzetet. Mert az étteremben is büdös volt és nem csak a "kávézó-dohányzó" részben. Az épületben is büdös volt, mert az ajtó nyitva volt. Az ajtó zárt állapotban sem igazán véd meg a passzív dohányzástól hiszen a felvételen jól látható, hogy az éttermi rész felől semmi nem választja el a dohányzóhelyet az egyéb részektől.

Köszönjük ÁNTSZ, hogy vigyázol ránk!

 

0 Tovább

Dohány termék káros anyagot tartalmaz. És az ólom katona?

0 Tovább

Palik László 10 évig támogatta a dohánytermékek reklámját

Palik László a Hungaroring vezéreként 10 évig minden évben elérte, hogy a  dohánytermékek reklámozására vonatkozó jogszabályok tiltása ellenére a TV-ben, gyerekek által is nézhető műsorsávban és műsorban reklámozzanak dohánytermékeket. A dohánytermékek ismertetőjegyeibe burkolt F1-es pilótákat hősként és nagyformátumú embernek állítottak be a közvetítésekben. Ezzel a nézőket (életkortól függetlenül) a dohányfogyasztásra ösztönözték.

E reklámoknak is köszönhetjük, hogy Magyarországon annyian dohányoznak, hogy nem tudsz úgy kimenni az utcára, hogy 5 lépésen belül ne fújja valaki rád a füstöt. (A dohányfüstmentesített aluljárókat köszönjük - bár az aluljárókban üzemelő kocsmák az aluljáróba szellőztetik a füstjüket; A megállókban való füstölés tiltását várjuk)

E reklámok is hozzájárultak ahhoz, hogy sok dohányzó ember van Magyarországon, akik a nikotinfüggőségük által programozott droidként bagatelizálják a dohányfüst ártalmasságát és harcolnak "alkotmányos" dohányzási jogaikért az kevésbé szennyezett levegő ellen. Különösen súlyos probléma, hogy sokan - a függőségük által befolyásolt gondolkozásuk miatt - nem hiszik, hogy a terhes nők dohányzása árt a babának. Még többen vannak azok akik azt vallják, hogyha a terhes nő nem dohányzik az elég a babának és a terhes nő környezetében lehet dohányozni anélkül, hogy a babának ártana az anyuka által, passzív dohányzás miatt beszívott dohányfüst.  Sajnos a környezeti dohányfüst (és persze egyéb más környezeti terhelés együttes ) hatása miatt a megszületendő gyermekek könnyebben hajlamosak különböző betegségekre. Például súlyos légúti megbetegedésekre lehetnek hajlamosak.

Kutatások bizonyítják, hogy nem csak az alkohol butít hanem a dohányzás is. (A dohányfüst belégzése miatt kevesebb oxigén jut az agyba; Az egyéb toxikus anyagok is eljutnak az agyba stb.; Egyáltalán melyik intelligens ember szív szórakozásból büdös füstöt? A ragasztót szívó emberek szerint a ragasztó szaga nem büdös.) Tehát a reklámok kitermelik a fogyasztókat akik rossz példával járnak a gyerekeik előtt. Azonban úgy járnak rossz példával, hogy közben mérgezik a saját gyerekeiket. Szóval a dohányreklámok azokra hatnak akiknek annyi sütnivalójuk sincs, hogy a gyerekeiket védjék a dohányfüsttől és nincs annyi pénzük sem, hogy kimenjenek egy olyan országba ahol viszonylag szigorúbb nemdohányzókat (köztük gyerekeket) védő törvény van. Ilyen ország Ausztrália.

 

Megértem Palik Lászlót, hogy miután népszerűsítette a környezettszennyező technikai sportot és az általa írányított céggel sok embert a dohányzásra ösztönzött, most a mérgező levegő miatt kimenekül az országból, hogy a gyereke egészségét kimélje.

Azonban ki fogja azoknak a gyerekeknek az egészségét védeni akiknek a szüleit dohányzásra ösztönözte? A dohányzó szülők biztos nem. Erről nem csak ők tehetnek. A reklámok nem azt sugallják, hogy a dohányzás mérgező. Az alábbi cikkeket nem olvassák vagy ha olvassák nem hiszik el a tartalmát hisz az elméjüket a függőség befolyásolja. Hinni a templomban kell. Azonban aki hívő az jó esetben nem dohányzik. Sajnos a hit erre sem garancia már...

Azt nem tudom, hogy miért nem lehet linket beágyazni úgy, hogy a böngésszőkkel csak kattintani kelljen:

http://www.origo.hu/archivum/20091230-hosszutavon-hogyan-karositja-a-gyereket-a-dohanyfust.html

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0806/952685/20080204_passziv_dohanyzas_cigaretta_cigi_fust_veteles_tudorak_leszokas_nikotin_1.htm

http://www.origo.hu/tudomany/20100209-a-harmadlagos-dohanyfustbol-is-rakkelto-anyagok-keletkeznek.html

0 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek