Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dohányzók diktatúrája - példa 3. - A nem dohányzók fenyegetése

Előzmény:

http://antismoke.postr.hu/dohanyzok-diktaturaja-pelda-2-a-nem-dohanyzok-kirekesztese/

 

A mai fejezet arról szól, hogy a nem dohányzó helyeken sem tudsz Magyarországon dohányfüstmentesen létezni.

2011. 05. 04. 17:30 körül.

Ferencvárosi váróterem.

A MÁV által fizetett alkalmazottak is várnak a vonatra. Közben a kocsmaszerű váróteremben bedobnak egy-két alkoholos italt és mit csinálnak még? Hát igen kényelmesen rágyújtanak. Az eldobott cigarettacsikkek tanúskodnak arról, hogy még szemetelnek is.

Mivel elég nagy szél volt és eléggé hideg, megpróbáltam beállni a váróterembe (ahol a MÁV igazgatósága szerint tilos a dohányzás). Nagyon zavart a büdös füstös levegő. A kamera védelmében bízva próbáltam felszólítani az úriembereket, hogy hagyják abba a dohányzást.

Életveszélyes fenyegetést kaptam. Húztam is kifelé a hidegbe...

Ezzel csak azt szeretném bizonyítani egy-két sértegető kommentelőnek, hogy a nemdohányzók vannak elnyomva Magyarországon és nem a dohányzók vannak kezelve.

(http://antismoke.postr.hu/amikor-a-jobbik-es-az-mszp-osszeer/)

A többi nem dohányzó sem mert szólni. Miért szólna? A MÁV-osok a pályaudvaron többen vannak...

 

0 Tovább

Dohányzók diktatúrája - példa 2. - A nem dohányzók kirekesztése

Előzmény: http://antismoke.postr.hu/dohanyzok-diktaturaja-pelda-1-nem-dohanyzok-kirekesztese

Az előző példában (amit csak én olvastam vissza) említett parti büfé után tovább sétáltam hátha találok egy lángosost ahol nem fognak dohányozni mellettem.

Rátaláltam a kenesei szabadstrandra (Ahol csak a kutyáknak nem szabad fürödni, mert az ki nagy táblákra ki van írva. Érdekes, hogy a part csikkel van tele, de azt biztos szabad mert az nincs ki írva nagy táblákra)

A kenesei szabadstrandon megláttam egy étkezdét. Éppen felrakták az oldalsó ponyvákat, hogy ne fújjon be annyira a szél. Gondoltam, hogy ez nagyon kiri lesz. Eszem a lángost és nézem a viharos balatont.

Mikor beértem láttam, hogy minden asztalon van dohányzásra biztató hamutál. Rákérdeztem, hogy cigit is árulnak-e. Készségesen tájékoztattak, hogy náluk nem, de 100 méterrel arrébb a trafikban igen. Itt már rá mertem kérdezni, hogyha cigit nem árulnak akkor miért lehet dohányozni és miért nem csak egy "sima" dohányfüstmentes étkezdét üzemeltetnek. A válasz nyílt tér a szél elfújja a füstöt és nem zavar senkit. Körbe néztem. Nem volt senki. Gondoltam talán szerencsém lesz. Megrendeltem a sajtos-tejfölös lángosomat. kb. 10 perc alatt elkészült. Ami nem gond mert tudtam, hogy én voltam az egyetlen vendég tehát be kell melegíteni az olajat. A lángos jó volt. Miközben eszegettem a lángosomat a pult mögött rágyújtottak. Majd a 3 tagú személyzetből egy férfi kijött és 1 asztalra tőlem leült miközben cigarettázott. Először próbáltam túl tenni magam a füstön, de 1 perc múlva azért csak szóltam:

Elnézést, lehet, hogy én vagyok az érzékeny, de amíg eszek addig nem lehetne, hogy szüneteltesse a dohányzást?

A válasz:

- Szabad téren vagyunk és a füst nem zavar senkit.

Én erre vettem a bátorságot és a következőt mondtam:

- Elnézést, de engem zavar, mert én enni szeretnék, de dohányfüstmentesen, mert a dohányfüst amellett, hogy kellemetlen szagú még mérgező is.

- Na nehogymár az én éttermemben ne ott dohányozzak ahol én akarok! - jött a magyar vendéglátós válasza.

Ezután még megpróbáltam felvilágosítani, hogy mi a gond ezzel a hozzáállással, de nem akartam tovább fulladozni a füstjében, ezért elindultam a félig megevett lángosommal az esőbe...

 

Miért írtam le magamnak ezeket az infókat?

Valójában annak bizonyítására, hogy Magyarországon a dohányzók diktatúrája van.

Ma ha dohányfüstmentesen akarsz elkölteni egy ebédet, akkor nagyon keresned kell a dohányfüstmentes helyeket. A kültéri fedett helyeken főleg nem törődnek a nem dohányzó emberek jogaival. A nemdohányzó emberek között vannak gyerekek is. Egyáltalán nem veszik figyelembe ezeket a dolgokat.

Ebbe bele kell nyugodni? Nem a dohányzóknak kellene belenyugodniuk, hogy nem gyújthatnak rá az étkező helyeken? Nem ez lenne a normális?

Itt egy felvétel arról a helyről ahol ilyen bunkó volt a vendéglátó:

0 Tovább

Dohányzók diktatúrája - példa 1. - A nem dohányzók kirekesztése

A megújított, nem dohányzókat védő törvény kapcsán egyes dohányzó emberekben felmerült az a hamis gondolat, hogy a dohányzók már most is ki vannak rekesztve és a jövőben még jobban kirekeszti a társadalom. Az alábbiakban a való életből kiragadott példával demonstrálnám, hogy mennyire nem így van.

2011. április 30-at írunk. Magyarország, Balatonkenese.

Volt egy kis dolgom Balatonkenesén és mivel a családdal ott fogok nyaralni, ezért elindultam körbenézni, hogy milyen helyekre tudom elvinni a 7 éves és az 1 éves gyerekemet anélkül, hogy dohányfüstben kelljen elfogyasztanunk az ebédet.

Szóval elindultam a balatonkenesei parti sétányon. Ami a nevével ellentétben nagyrészt nem a parton van azaz elindultam a part menti ingatlanok utáni utcán nyugat felé.

Kissé szemerkélt az eső.

Szerencsémre az Alsóréti Üdülő Egyesület strandján lévő büfé, fedett ülő helyekkel nyitva volt. Hiába a viszonylag nyitott tér, éreztem, hogy valaki dohányzik. Gondoltam úgyis kevesen vannak majd távolabb ülök. Láttam, hogy majdnem minden asztalon van dohányzásra biztató hamutálca viszont sehol sincs dohányzás tiltását jelző tábla. Erre felhívtam a kiszolgáló hölgy figyelmét, de persze ezt ő is tudta. Szép kedvesen megmagyarázta a megmagyarázhatatlant: Itt viszonylag szabad tér van és szerinte a füst nem zavaró. Ezt a hölgy annyira kedvesen mondta, hogy el is hittem neki, de biztos ami biztos a legtávolabbi helyet foglaltam el. Sajnos a hölgynek nem volt igaza. A füst 4 asztallal arrébb is érezhető volt, pedig nem voltunk sokan, kb. hatan. Abból ketten dohányoztak. Azaz a 4000 mérgező vegyületet és 50 rákkeltő anyagot elég komolyan be kellett lélegeznem (persze a pólonium 210 sugárzó anyag is van a dohányfüstben). A törvény a sátor ponyvára nem fog vonatkozni 2012. január 1-től sem. Azaz a nem dohányzók köztük a gyerekek nem éppen az egészséges levegőben tudnak enni.

Nem voltam gyerekkel, de nekem is árt a füst. Biztos elküldött volna a fenébe a két dohányzó ha megkérem őket, hogy legyenek szívesek amíg eszek oltsák el a cigarettájukat. Ma Magyarországon ehhez bátorság kell. Hát én nem voltam bátor. Ezért úgy döntöttem, hogy felállok és elhagyom az esővédett helyet és sétálva eszem meg a palacsintámat, mint a lovak... (annyi különbséggel, hogy a lovak nem esznek palacsintát)

Mi ez ha ez nem a nem dohányzó emberek kirekesztése?

Mi ez ha nem a dohányzók diktatúrája?

Itt a jó idő, de a jó levegő még a Balaton partján is luxus, mert drága pénzen vett cigaretta füstjével mérgezik össze. A dohányfüstmentes levegő olcsóbb és jobb lenne, de sajnos ezt nehéz megmagyarázni. Ezért kell a törvény és kell hozzá egy jó ÁNTSZ. Ami nincs.

Nincsenek kétségeim az előbbiekben felvázolt helyzet jövőre is így fog maradni.

Ha az 1-2 olvasóm közül valaki tud egy olyan szabadtéri vendéglőt ahol tiszteletben tartják a nem dohányzók jogait, akkor szóljon!

0 Tovább

Amikor a Jobbik és az MSZP összeér

 

Amikor a Jobbik és az MSZP összeér.

Az alábbi táblázatban azok a "nemzetmentő" képviselők nevei láthatóak, akik arra szavaztak, hogy a dohányzás azaz a drogozás továbbra is olyan szinten elfogadott legyen mint ahogyan ma van. Ezek az emberek nem akarják, hogy országos szinten 20-30%-kal csökkenjen a szívrohamok száma. Ezek az emberek tagadják a dohányfüst káros hatásait. Ezeket az embereket a dohányipar pénzeli vagy eleve drogfüggő droidként védelmezik a dohányzás szabadságát az egészséges levegőhöz való joggal szemben.

Persze a törvény betartatásához kell majd egy jobb ÁNTSZ is.

Illetve azt sem értem, hogy mit jelent a türelmi idő.

Januárig nem elég a türelmi idő?

A dohányzást visszaszorító intézkedések nem a dohányzók ellen jönnek létre hanem a nem dohányzók (köztük gyerekek) védelmében. Amikor egy dohányzó nem tartja tiszteletben a mellette lévő nem dohányzó dohányfüstmentes levegőhöz való jogát, akkor ezt a jogot törvénnyel kell védeni. Reméljük, hogy nálunk is olyan sikeresen fogják védeni ezt az alapjogot ahogy angliában védik.

A listában meglepő Dr. Hiller István nevének megjelenése. Azt gondolom, hogy egy kultúrpolitikáért - egykor volt - felelős személynek nem ebben a listában kellene szerepelnie.

A magyarvédő jobbikos nevek meg inkább menjenek amerikába! De ne az északiba hanem a délibe, mert igaz ugyan, hogy észak amerikában van a multinacionális dohányipar székhelye, amelyet ezzel a döntésükkel támogattak, de északon már tiltják a dohányzást, mert rájöttek, hogy az észak amerikaiak millióinak halálát okozza a passzív dohányzás. Ezzel a nemmel a magyar emberek pusztulására szavaztak. Mondjam azt, hogy jó, hogy ilyen kevés jobbikos van a parlamentben?

Szanyi Tiboron ne lepődjünk meg. Ő volt a dohányipar egyik csatornája amikor a mezőgazdasági minisztériumban volt és arról volt szó, hogy támogassák a dohánytermelést vagy ne...

Veres János 2008-ban még több mint százmillió Forint vissza nem térítendő támogatást adott a dohányiparnak. (Ennyit se a dohányzás visszaszorítására.)

http://tudobeteg.hu/kiemelt-temak/dohanyzas/38-dohanyzas-cikkek/884-szazmillio-a-dohanygyarnak-semmi-az-egeszsegre

Az a csoda, hogy több MSZP-és nincs a listában. Ugyanis Szetey Gábor a világ legnagyobb amerikai dohányipari cég felső vezetője igencsak magas kormányzati beosztásban volt Gyurcsány kormányzása idején. Ennek is köszönhetjük, hogy az MSZP nem is gondolkozott a szigorításon és nálunk még csak jövőre vezetik be a törvényt. Ha egyáltalán bevezetik...

Tavaly a budapesti KDNP frakció az aluljáróban való dohányzás mellett szavazott. Jó, hogy országosan már megjött az eszük és a dohányfüsttel járó drog visszaszorítása mellett döntöttek. Sajnálatos, hogy Harrach Péter is az étteremben való dohányzás mellett állt ki nem éppen jó keresztény emberhez méltóan...

 

A táblázat forrása: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=2489

Tehát a dohányzás visszaszorítására az alábbi képviselők szavaztak NEM-mel:

KépviselőFrakció
Baracskai József MSZP
Dr. Bárándy Gergely MSZP
Göndör István MSZP
Dr. Harangozó Tamás MSZP
Dr. Hiller István MSZP
Dr. Ipkovich György MSZP
Iváncsik Imre MSZP
Dr. Józsa István MSZP
Juhász Ferenc MSZP
Káli Sándor MSZP
Kovács László MSZP
Kovács Tibor MSZP
Dr. Steiner Pál MSZP
Dr. Szanyi Tibor MSZP
Dr. Szekeres Imre MSZP
Tóth Csaba MSZP
Dr. Tóth József MSZP
Dr. Vadai Ágnes MSZP
Varga Zoltán MSZP
Dr. Veres János MSZP
Dr. Apáti István Jobbik
Balla Gergő Jobbik
Egyed Zsolt Jobbik
Mirkóczki Ádám Jobbik
Murányi Levente Jobbik
Rozgonyi Ernő Jobbik
Rubi Gergely Jobbik
Szabó Gábor Jobbik
Szávay István Jobbik
Szilágyi György Jobbik
Vágó Sebestyén Jobbik
Volner János Jobbik
Vona Gábor Jobbik
Zagyva György Gyula Jobbik
Zakó László Jobbik
Dr. Rubovszky György KDNP
Molnár Oszkár független
13 Tovább

Milliókat követelnek a Füstirtók az RTL-től

http://www.borsonline.hu/news.php?milliokat-kovetelnek-a-fustirtok-az-rtl-tol&op&hid=40488

Idézet a cikkből:

"A ValóVilágban a magyar népegészségügy elleni legnagyobb támadás folyik estéről estére. Ez nem más, mint egy országos rászoktató kampány, hiszen abban a műsorsávban rengeteg gyerek ül a képernyők előtt. Nekem is van három, épp ezért nemcsak az egyesület nevében, hanem magánszemélyként is eljárást indíttattam a médiahatóságnál, a fogyasztóvédelemnél és az ÁNTSZ-nél, de egyelőre nem válaszolnak. Ezzel is csak az időt húzzák, mert ha elutasítanának, akkor meg tudnánk támadni a bíróságon. A bírságolás azonban elkerülhetetlen az RTL Klub számára, a kiszabott összeg pedig elrettentő lesz – magyarázta elszántan Félix Péter, akinek a dohányzás ellen harcoló szervezete alaposan megkeserítette a dohányipar életét. – A Füstirtók Egyesület egy pici, de sikeres és hatékony szervezet, nem sokat hallani rólunk, de az eredményeink minket minősítenek: 151 per köthető hozzánk, és eddig 1,2 milliárd forint bírságot fizettettünk be az állami kasszába – árulta el Félix."

Ezután a cikkben az RTL klub védekezése jön. Az a blabla szöveg, hogy Ők egy dohányzás ellenes kampányt indítanak. Igy nagyon semmi értelme a dohányzás ellenes kampánynak. A villaszabályzatban az van benne, hogy a játékosok a másik játékos egészségét nem veszélyeztethetik. Egy villalakónál érvényt szereztek ennek a szabálynak verekedés miatt. Azonban, hogy engedélyezik a dohányzást a villa területén (most például az udvaron is laknak) azt sugallják, hogy a passzív dohányzás egyáltalán nem veszélyes. Ezen a hülyeségen már a budapesti önkormányzat is átlépett amikor a megállókban és az aluljárókban bevezették a dohányzás tilalmát.

Csak azért nem vezették be a dohányzási tilalmat a villában, mert érdeke fűződik a VV producereinek a dohányzás mutatásához.

Az RTLKlub-nál tapasztalható ez a produceri hozzáállás. Itt emlékeztetnék arra a produkcióra ami a Celeb vagyok ments ki engem címet viselte amikor őserdőben kajáért csináltak feladatokat a főszereplők. A kajákért meg kellett dolgozni. Érdekes módon Tóth Gabi az őserdőben (gondolom a fenntarthatóság jegyében) minden féle feladat megoldása nélkül kapott cigarettát és mindig főmüsor időben mutatták ahogy dohányzik.  Kell ennél több indirekt bizonyíték, hogy van valami furcsaság abban a hozzáállásban ahogyan támogatják a dohányzást az RTL klub által fizetett produceri irodák?

Direkt bizonyíték egyelőre nem fog a nyilvánosságra kerülni, de látható, hogy a dohányipari szövetség lobbistái nagyon profik...

3 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek