A dohányzás ismert áldozatainak száma a mai napon megint 1 fővel bővült:

62 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Andrassew Iván, a Népszava főmunkatársa, a publicisztikai rovat vezetője.

forrás: http://www.origo.hu/itthon/20150114-elhunyt-andrassew-ivan.html

Andrassew

forrás: facebook

Minden emberért kár. Elég szomorú, hogy valaki arra szokott rá, hogy mérgező füstöt szívjon ami végül a halálát okozza.

"Nagyon érdekes az egész. Gondolkodtam rajta, hogyan is van, hogy egy embert egyáltalán nem taglózza le a problémája. Feküdtem olyanokkal, akik akkor tudták meg, hogy agydaganatosok, az egész éjszakát nyüszítve sírták végig, nem lehetett vigasztalni őket. Lehet - morfondíroztam -, hogy az első nap még nem rendít meg, de talán majd a harmadik. De nem estem kétségbe, máig sem. Sőt kifejezetten jól érzem magam. Az eredményeim, a vérképeim jobbak, mint bárki másnak. Olyan hihetetlen erejű a szervezetem, hogy agyműtét után annyi volt az összes változás, hogy 36,4-ől 37,1-re ment föl a hőmérsékletem, de az is csak egyetlen órára. Negyven év kemény láncdohányzás után a tüdőkapacitásom 90 százalékos. Valami hihetetlen.

- Nem hihetetlen Iván, ez a te természeted, jellemed, ebből fakad minden.
- Aztán jöttek a nagyon súlyos dolgok, le kell szokni egy drogról, a nikotin nevűről, ami azért nagyon komoly. Meg nem vagyok cukorbeteg, de a szteroidkezelések miatt össze-vissza ugrál a cukor, elkezdődik a zöldségevés, le kell szokni a másik súlyos drogról, az édességről, és hát én szeretek fagyizni... Egyszerre mindenről leszokni, műtét, sugárzások, együtt azért ez kitölti a napokat."

forrás: 

http://nepszava.hu/cikk/666788-utazas-andrassew-ivan-koponyaja-korul