Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A U2 énekesét is utolérte a dohányzás miatti szívbetegség

A quart.hu is hírt adott arról, hogy Bonót szívpanaszok miatt kórházba vitték.

Sajnos a "harcos" környezetvédő a magánéletében nem annyira környezetvédő. Simán rontja a környezetében lévő levegőt azért, hogy drogozhasson azaz dohányozzon.

Hiába írja le sok ezer tanulmány, hogy a dohányzás szív- és érrendszeri betegségeket okoz, ezt nagyon nem hiszi el senki.

A U2 énekese igazán elkezdhetne egy kampányt amelyben Önmagát mint a dohányzás áldozatát mutatná be így egyre többen elhinnék, hogy nem hazugság az, hogy a dohányzás elkerülhetetlenné teszi a súlyos szív- és érrendszeri betegségeket.

További linkek: Itt és itt.

0 Tovább

Stohl András a tárgyalás szünetében is drogozik

Hampuk Richárd blogjában találtam egy fényképet, amin egyértelműen látszik, hogy az az ember aki állítása szerint "drogprevencióval" foglalkozik ha teheti, akkor nagy nyilvánosság előtt, semmiféle szégyenérzet nélkül dohányzik azaz drogozik. Ezzel mutatva példát sok embernek és tovább élteti azt a téveszmét, hogy dohányzás nem is drogozás. Sajnos a dohányzás a dohány nikotin tartalma miatt - legális ugyan de - drogozás. Semmiféle pozitív dolog a fogyasztásával nem jár. Ugyanakkor a dohányzás miatt Magyarországon többen halnak meg mint egyéb más drog fogyasztása miatt. Tekintettel Stohl speckó esetére még lazán hozzácsaphatjuk a balesetben elhunytak statisztikai adatait is és még így sem tudjuk "felül überelni" azt a számot amivel ki lehet fejezni a Magyarországon dohányzás miatt elhunytakat.

Tehát Stohl András nem igazán tesz semmit a drog megelőzéséért inkább reklámozza azt.

Imhol a kép:

 

0 Tovább

Jó minőségű ételhez rossz minőségű levegő - Costes a szigeten

Egy blogon olvastam, hogy a Costes étterem kiköltözött a szigetre. Ezen a blogon láttam egy képet amelyen jól látszik a hamutartó az asztalon.

Vajon milyen igényességet tükröz az a hozzáállás, hogy az ételek jó minőségűek legyenek, de a levegő amelyben elfogyasztják az akár rákot is okozhat. A dohányfüst nem olyan mint a mobiltelefonálás, amely "csak" valószínűsíthetően okoz rákot a WHO szerint. A dohányfüstben a WHO szerint 50 SZIGORÚAN RÁKKELTŐ anyagot lehet beazonosítani. A kép szerint ilyen levegőt is lehet szívni a COSTES éteremben.

A kép innen van.

Szerintem a jó minőséghez a jó levegő is hozzátartozik...

Az ÁNTSZ és más egészségügyi szervezetek hivatalos álláspontja az, hogy a dohányfüst 4000 mérgező vegyületet tartalmaz amelyből 50 szigorúan rákkeltő anyag. Ezekből az egyik a polónium210 radioaktív sugárzó anyag amely a dohánylevélben koncentrálódik és égetéskor a levegőbe jut. FONTOS: A dohányfüstben levő egészségkárosító anyagoknak nincs biztonságos szintje: nincs olyan kis mennyiségük, aminek a belégzése ne lenne ártalmas! 
 
Üveg hamutartó az asztalokon
Tűzvédelmi szempontból sem hiszem, hogy biztonságos a képen látható helyiségben dohányozni. Mégsem hívta fel a tűzrendészet erre a figyelmet. Hamu tartó van, dohányzást tiltó táblák nincsenek.
0 Tovább

Az Európai Parlamentben is tiltott helyen dohányoznak (a magyarok)

Amikor először láttam az alábbi felvételt ugyanúgy felháborodtam az EP képviselő tiltott helyen való dohányzásán, mint Alföldi Róbert a beosztottjai és gyerekek előtti és egyébként tiltott helyen tőrténő dohányzásán.

"Európai parlament az élharcosa a klímavédelmi megállapodásnak." - Mondja a felvételen büszkén Szent-Iványi miközben elhalad a CO2 felíratú lufik mellett, amellyel a felesleges CO2 kibocsátás csökkentésére hívja fel a figyelmet illetve a CO2 kibocsájtás csökkentése miatt "élharcoskodik".

A felvételen a falakon jól kivehetőek a dohányzást tiltó ikonok és a tűzoltó készülékek.

Az igentiszteltképviselőúr miközben belép a súlyos adóforintokból fenntartott szobájába a következőket mondja:

"Érzitek, hogy itt rá lehet gyújtani? Én ezt engedélyezem. Elvileg persze itt is Tilos, de ha nem dolgozik más, akkor én engedélyezem. " -> Ennyit a felesleges CO2 kibocsájtásról, ami dohányfüstben sem éppen elhanyagolható... Nem beszélve a további több mint 400 mérgező vegyületről és 50 különböző a WHO szerint 50 szigorúan rákkeltő anyagról ami a dohányfüstben megtalálható. Ennyit az környezet szennyezés élharcosairól.

Utána Szent-Iványi még megjegyzi, hogy tűzrendészetileg nem engedélyezett a bentalvás. Haha mert az veszélyes. Majd a kamerák előtt tiltott helyen való dohányzásra búzdítja a riportert és az operatőrt. Ez egy igazi Európai Parlamenti képviselő? Még csak rejtett kamera sem kell. Nyíltan a pofánkba vágja, hogy egy EP képviselőnek meg lehet sérteni a európai jogszabályokat. Most már persze "csak" hazánk Szlovénia nagykövete. Remélem ott betartja a nagykövet úr a dohányzásra vonatkozó törvényeket és nem hoz további szégyent a hazájára!

Kár, hogy az ilyen magatartást nem szankcionálják.

Nézzük a filmet:

 

 

 

0 Tovább

Az MSZP, a FIDESZ és a dohánylobbi összeér

Miért van olyan nagy csönd az MSZP felöl amikor a FIDESZ feladta a magaslabdát azzal, hogy a dohánylobbi nyomására visszavonták a dohánytermékek jövedéki adójának emeléséről szóló rendeletet?

Ma már nem nehéz utána nézni, hogy 2008-ban Veress János pénzügyminisztersége idején a Continental Dohányipari Zrt. 100 milliós vissza nem térítendő(!!!) állami támogatást kapott. info itt.

Utána lehet nézni, hogy kik vannak a cég felügyelő bizottságában. Most éppen egy FIDESZ-es képviselő, aki az alábbiakat mondja:

Ha valódi lobbiérdek működött volna, akkor adócsökkentésről lett volna szó. Nem lobbiztam sem a cég mellett, sem ellene, nincs érdekeltségem a Continental Dohányipari Zrt-ben, tíz éve felügyelőbizottsági tag vagyok. Elfogadtam Hörcsik úr érvelését, azaz, hogy ne erősödjön a feketepiac – magyarázta Dancsó, miért szavazta meg a költségvetési bizottsági ülésen frakciótársa javaslatát. Idézet innen.

Ha valaki felügyelő bizottsági tag egy cégnél, akkor mint felügyelő bizottsági tagnak az az érdeke, hogy a cég amelyet felügyel szabályosan és jól és nyereségesen működjön.

Nálunk ennyire nyíltan lehet ezt csinálni. Nem szégyelik magukat, mert végül is törvényes munkával kapják a pénzt. Mit is csinál egy felügyelő bizottsági tag? Mennyit is dolgoznak? Most sokat kellett...

Ha ez nem összeférhetetlen, akkor ez itt a nyugat balkánja. Igaz, hogy itt nem fegyverrel ölik a népet, de a cigaretta hatékonysága van olyan jó.

0 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek