Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Schumacher még a szerencsétlen balesetével is hasznot hoz a dohányiparnak

Schumacher a nagysikerű Forma 1-es pilóta a dohányipar legjobban megtérűlő befektetése volt. Balesete kapcsán az szinte az összes média újból és újból bemutatja a dohányreklámmal teli fotóit és lejátsaz a dohányreklámmal teli felvételeit. Különösen súlyosnak találom az Euronews ezirányú bakiját. A honlapjukon megtalálható a felelős hírdetésre való reklám. Ők meg felelőtlenül és feltehetőleg ingyen reklámozzák a dohányterméket a visszavonult versenyző régi felvételeivel ahol a szerencsétlenül járt versenyző dohányt reklámoz. Minimum furcsa, mert más cimkéket ha nem fizetnek érte akkor elhomályosítanak. A dohánytermékek reklámja Tilos az EU-ban.

Eddig az Origós Schumacher cikkekben nem találtam dohányreklámos fotót. Úgy látszik, hogy az Origónál elkezdtek figyelni erre. Más oldalakon nem látok ilyen figyelmet. Szarrá reklámozzák azt a bizonyos márkát. Lehet, hogy hülyék is és ingyen teszik. Ez persze enyhítő körülmény. 

---Update---

Sikerült az Origónak is egy tiltott dohányreklámmal ellátott fényképet feltennie az aktuális Schumacher-es cikkébe.  Akkor eddig a véletlen műve lehetett és nem a figyelemé...

0 Tovább

Andy Vajna dohányzással a rák ellen?

Nincs jobb magyarázat arra amit Andy Vajna művelt a hétvégén, mint a butaság.

Először is nem sétált másodszor meg passzív dohányzásra kényszerítette a környezetében lévőket. A passzív dohányzás a kültéren is előfordul. De tudható, hogy Andy a kocsiban a felesége mellett is dohányzik. Egyebek mellett ennek köszönheti a rák betegségét és félő, hogy a fiatal felesége ezért fog előbb rákban megbetegedni... 

Egyes kutatások rámutatnak arra, hogy a passzív (és természetesen az aktív) dohányzás mellrák kifejlődésének az egyik rizikófaktora.

Erre, hogyan "sétál" ez a nagy mellrák ellenes kampány arc? Így:

forrás: facebook-> 444.hu

Itt igaz, hogy bort iszik és vizet prédikál illetve ....

0 Tovább

Oscar Hijuelos a dohányzás áldozata

Hatvankét éves korában meghalt Oscar Hijuelos kubai-amerikai író, A Mambo Kings szerelmes dalai című kötet Pulitzer-díjas szerzője, akinek művéből Antonio Banderas és Armand Assante főszereplésével A mambó királyai című filmet forgatták.

Az író haláláról a New York Times számolt be vasárnap. A lap az özvegyre hivatkozva arról írt, hogy a szerzőt Manhattanben érte a halál szombaton, összeesett a teniszpályán. Ügynöke szerint szívroham végzett vele. (szöveg forrás: hvg.hu)

Ha valaki azt mondaná, hogy genetikai problémái voltak az írónak, akkor annak majdnem igaza lenne, mert az édesapjai is érrendszeri betegség miatt halt meg. Stroke végzett vele. Az édesapja láncdohányos volt és erősen ivott. Az író gyermekkorától kezdve dohányzott. Ha úgy vesszük a függőség is genetikailag örökölhető, de sok múlik azon, hogy a szűlőktől milyen példát lát az ember. Lehet, hogy nem tűnik teljesen korrektnek ez a bemutató az író halálával összefüggésben, de sajnos nem lehet elégszer mondani, hogy a dohányzás nem csak tüdőrákot okoz és nem csak akkor veszélyes amikor dohányzik az ember hanem a gyerekei jövőjét illetve a gyerekeinek életének hosszát is befolyásolja az ember dohányzási szokása.

Oscar Hijuelos hirtelen halálát a dohányzás miatt kialakult szív és érrendszeri betegség okozta.

Az író már gyermekkorában rászokott a cigarettára (a rossz szülői minta miatt).

(http://www.cbsnews.com/8301-504367_162-20069351-504367.html)

forrás itt.

0 Tovább

James Gandolfini a dohányzás áldozata

James Gandolfini halálát szívroham okozta. Nem nehéz kitalálni, hogy ezt a szomorú eseményt, azaz Gandolfini korai halálát két életmódbeli tényező okozta: túlsúly és a dohányzás. Sok dohányos ilyenkor azzal szokta nyugtatni magát, hogy legalább teljes életet élt. Nem mondhatnánk, hogy teljes életet élt. A 13 éves fia tudja megmondani, hogy mennyire fog neki hiányozni az apja. Amikor valaki dohányzik nem csak a saját egészségével és életével játszik. A passzív dohányzáson kívűl érdemes azt is végig gondolni, hogy a dohányzó emberek milyen sokkot okoznak a szereteiknek azzal, hogy (látszólag hirtelen, minden előjel nélkül) szívrohamban meghalnak az életmódjuk miatt. Gandolfinire például 13 éves fia talált rá... Általában a jó embereket sajnálják. Gandolfinit halálát sokan sajnálják. Jobban kellett volna vigyázni rá! Minél kevesebb helyen lehet dohányárut kapni annál kevesebben szoknak rá a dohányzásra. Ez biztos. Egyéb drogokkal is ez a helyzet. Ha a boltban lehetne mindenféle kábszert kapni (az alkoholon és a nikotinos dohánytermékeken kívül), akkor még többen próbálnák ki. A dohánytermékek fogyasztási volumenén remélhetőleg visszaesést fogunk tapasztalni. (Talán az eldobott csikk is kevesebb lesz az utcán.) Gandolfinihez hasonló jó emberek is tovább élnek majd magyarországon.  

A haza ellenségei meg továbbra is halált fognak árulni és azt mondják magukról, hogy Ők a jó jobboldaliak. De hogy az ellenfeleik miért szívják a fogukat, hogy nem árulhatják a halált? Miért inkább azon háborodnak fel, hogy még mindig lehet árulni egy olyan terméket amely használata emberek korai halálát okozza?

0 Tovább

A dohánylobbi beveti a politikai botrány fegyverét.

A trafik törvény súlyos érdekeket sért. A trafiktörvény egy legális drog kereskedelmének visszaszorítására született. Az eddigi rendszer nem volt jó, mert az édességekkel egy polcon/szinten kínálta a világon (és Magyarországon) is a legtöbb halálos áldozatot hozó drogot. Nem vitás, hogy sok vesztes van. Ha a tervek beválnak, akkor az állam kevesebb jövedéki adót fog beszedni a dohánytermékekből. Viszont több ember marad életben és az utcán is kevesebb lesz a csikk (mert kevesebb fogy a dohánytermékekből). Sok dohányos lenézve beszél a "drogosokról" holott Ők is csak egyszerű drogosok akik a környezetükben élők egészségét nap mint nap gondolkodás nélkül veszélyeztetik. Persze nem hiszik el a dobozokon a figyelmeztető feliratokat, mert a dohányipari cégek olyan helyeken árulják a termékeiket, hogy az emberek azt gondolják, hogy a fogyasztóvédelem jól működik és a fogyasztóvédelem nem engedne olyan terméket árusítani amelynek a fogyasztása halált okoz. Bizony ez nagy tévedés. A dohányzás miatt 15 percenként halnak meg emberek Magyarországon....

A dohányipari cégek most politikai botrányok tupirozásával próbálják ellehetetleníteni az trafiktörvényt. 

Ha valaki kiváncsi a dohányipari cégek eszközeire, akkor az alábbi, Dr. Szilágyi Tibor: Az eljátszott bizalom című tanulmányából ráismerhetnek arra amiről Lázár János beszél: eljatszottbizalom.pdf

A mostani helyzet kisértetiesen hasonlít azokra az esetekre amit a tanulmány ír...

0 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek