Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajor Imre a dohányzás áldozata

A mai napon, 2014. augusztus 6-án Bajor Imre elhunyt.

Betegsége kialakulásában nagyban hozzájárult dohányzó életformája. Gyógyulását az sem segítette elő, hogy még betegsége tudatában sem tudott lemondani a dohányzásról.

forrás: Life.hu

0 Tovább

A diktátorok igen is dohányoznak!

Sajnálatos módon az álliberálisok és a dohányipar a dohányzást a szabadság egyik jelképévé akarják formálni. A liberális eszme egyik alapköve az, hogy csak addig ér az ember szabadság joga amíg a másik egészségének nem árt vele. 

A dohányzás tiltásánál mindig Hitlert veszik példának. Nem sorolják fel mellé Sztálint aki dohányzott és a nem dohányzók jogai cseppet sem érdekelték. A kortárs diktátorok közül ma kiemelhet Kim Dzsongun, aki láthatóan apja nyomdokait követi. 

Az alábbi képen látható, hogy egy gyárban és zárt térben sem mer rászólni senki, hogy ne dohányozzon! Apját is a dohányzás ölte meg. Bár a Fidel Castróból indulunk ki akkor lehet, hogy a dohányzás 10 évet elvesz az ember életéből, de a diktatúra fejének lenni viszont 30 évet ad (ha csak nem nyírják ki előbb valami puccs után).

Képek via 444.hu

0 Tovább

Kocsis Sándor labdarúgó a dohányzás áldozata

35 éve, 1979. július 22-én halt meg Kocsis Sándor

Ez a világklasszis focista ma is élhetne ha az egészségét nem tette volna tönkre a dohányzás.

"1974 elején ráesett a lábára a borotvaszekrény. Kékült, lilult, feketedett: kiderült, hogy az erős dohányos Kocsisnak trombózisa van. Orvostól orvosig, kórházból kórházba járt, de nem tudtak rajta segíteni, amputálni kellett a lábát." forrás

Még mielőtt valaki a depresszióra hivatkozna:

"A depressziós kórképek kétszer gyakrabban fordulnak elő dohányosok körében, és a hatásmechanizmusban a nikotinfüggőség fontos szerepet játszik." forrás

Pályafutásáról az origo.hu-n is olvasható egy cikk.

Fotó az origo.hu-ról:

0 Tovább

lázár jános hüje

lázár jános hüje. Pont így ahogy írom és akármi is jelent meg eddig ebben a blogban róla...

0 Tovább

Paco de Lucia a dohányzás áldozata

A 66 éves Paco de Lucia Mexikóban hunyt el. Gyermekeivel játszott a tengerparton, amikor hirtelen rosszul érezte magát. Kórházba szálították, de nem tudták megmenteni. Az első, még nem végleges jelentések szerint szívroham okozta halálát.

Forrás: origo.hu

Sajnos megint egy szomorú példa arra, hogy a dohányzás milyen hatással van a szervezetre. A dohányzás (tehát a szivarozás is) alattomosan károsítja az ereket és egy nagyobb terhelésre kiszakadhat egy darab az éfalból majd eltömíti a szívbe menő erek valamelyikét. Ekkor a keringés összeomlik ez a szívroham. Paco de Lucia a hírek szerint játszott a gyerekeivel és ezt már nem bírták a szervezetének érfalai. Paco de Lucia a dohányzás következménya miatt kapott szívrohamot ami korai halálát okozta így Ő is a dohányzás áldozata. Nyugodjék békében! 

Paco de Lucia a 80-as évek elején


0 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek