Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajor Imre a dohányzás áldozata

A mai napon, 2014. augusztus 6-án Bajor Imre elhunyt.

Betegsége kialakulásában nagyban hozzájárult dohányzó életformája. Gyógyulását az sem segítette elő, hogy még betegsége tudatában sem tudott lemondani a dohányzásról.

forrás: Life.hu

0 Tovább

Kocsis Sándor labdarúgó a dohányzás áldozata

35 éve, 1979. július 22-én halt meg Kocsis Sándor

Ez a világklasszis focista ma is élhetne ha az egészségét nem tette volna tönkre a dohányzás.

"1974 elején ráesett a lábára a borotvaszekrény. Kékült, lilult, feketedett: kiderült, hogy az erős dohányos Kocsisnak trombózisa van. Orvostól orvosig, kórházból kórházba járt, de nem tudtak rajta segíteni, amputálni kellett a lábát." forrás

Még mielőtt valaki a depresszióra hivatkozna:

"A depressziós kórképek kétszer gyakrabban fordulnak elő dohányosok körében, és a hatásmechanizmusban a nikotinfüggőség fontos szerepet játszik." forrás

Pályafutásáról az origo.hu-n is olvasható egy cikk.

Fotó az origo.hu-ról:

0 Tovább

Paco de Lucia a dohányzás áldozata

A 66 éves Paco de Lucia Mexikóban hunyt el. Gyermekeivel játszott a tengerparton, amikor hirtelen rosszul érezte magát. Kórházba szálították, de nem tudták megmenteni. Az első, még nem végleges jelentések szerint szívroham okozta halálát.

Forrás: origo.hu

Sajnos megint egy szomorú példa arra, hogy a dohányzás milyen hatással van a szervezetre. A dohányzás (tehát a szivarozás is) alattomosan károsítja az ereket és egy nagyobb terhelésre kiszakadhat egy darab az éfalból majd eltömíti a szívbe menő erek valamelyikét. Ekkor a keringés összeomlik ez a szívroham. Paco de Lucia a hírek szerint játszott a gyerekeivel és ezt már nem bírták a szervezetének érfalai. Paco de Lucia a dohányzás következménya miatt kapott szívrohamot ami korai halálát okozta így Ő is a dohányzás áldozata. Nyugodjék békében! 

Paco de Lucia a 80-as évek elején


0 Tovább

Andy Vajna dohányzással a rák ellen?

Nincs jobb magyarázat arra amit Andy Vajna művelt a hétvégén, mint a butaság.

Először is nem sétált másodszor meg passzív dohányzásra kényszerítette a környezetében lévőket. A passzív dohányzás a kültéren is előfordul. De tudható, hogy Andy a kocsiban a felesége mellett is dohányzik. Egyebek mellett ennek köszönheti a rák betegségét és félő, hogy a fiatal felesége ezért fog előbb rákban megbetegedni... 

Egyes kutatások rámutatnak arra, hogy a passzív (és természetesen az aktív) dohányzás mellrák kifejlődésének az egyik rizikófaktora.

Erre, hogyan "sétál" ez a nagy mellrák ellenes kampány arc? Így:

forrás: facebook-> 444.hu

Itt igaz, hogy bort iszik és vizet prédikál illetve ....

0 Tovább

Oscar Hijuelos a dohányzás áldozata

Hatvankét éves korában meghalt Oscar Hijuelos kubai-amerikai író, A Mambo Kings szerelmes dalai című kötet Pulitzer-díjas szerzője, akinek művéből Antonio Banderas és Armand Assante főszereplésével A mambó királyai című filmet forgatták.

Az író haláláról a New York Times számolt be vasárnap. A lap az özvegyre hivatkozva arról írt, hogy a szerzőt Manhattanben érte a halál szombaton, összeesett a teniszpályán. Ügynöke szerint szívroham végzett vele. (szöveg forrás: hvg.hu)

Ha valaki azt mondaná, hogy genetikai problémái voltak az írónak, akkor annak majdnem igaza lenne, mert az édesapjai is érrendszeri betegség miatt halt meg. Stroke végzett vele. Az édesapja láncdohányos volt és erősen ivott. Az író gyermekkorától kezdve dohányzott. Ha úgy vesszük a függőség is genetikailag örökölhető, de sok múlik azon, hogy a szűlőktől milyen példát lát az ember. Lehet, hogy nem tűnik teljesen korrektnek ez a bemutató az író halálával összefüggésben, de sajnos nem lehet elégszer mondani, hogy a dohányzás nem csak tüdőrákot okoz és nem csak akkor veszélyes amikor dohányzik az ember hanem a gyerekei jövőjét illetve a gyerekeinek életének hosszát is befolyásolja az ember dohányzási szokása.

Oscar Hijuelos hirtelen halálát a dohányzás miatt kialakult szív és érrendszeri betegség okozta.

Az író már gyermekkorában rászokott a cigarettára (a rossz szülői minta miatt).

(http://www.cbsnews.com/8301-504367_162-20069351-504367.html)

forrás itt.

0 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek