Amikor először láttam az alábbi felvételt ugyanúgy felháborodtam az EP képviselő tiltott helyen való dohányzásán, mint Alföldi Róbert a beosztottjai és gyerekek előtti és egyébként tiltott helyen tőrténő dohányzásán.

"Európai parlament az élharcosa a klímavédelmi megállapodásnak." - Mondja a felvételen büszkén Szent-Iványi miközben elhalad a CO2 felíratú lufik mellett, amellyel a felesleges CO2 kibocsátás csökkentésére hívja fel a figyelmet illetve a CO2 kibocsájtás csökkentése miatt "élharcoskodik".

A felvételen a falakon jól kivehetőek a dohányzást tiltó ikonok és a tűzoltó készülékek.

Az igentiszteltképviselőúr miközben belép a súlyos adóforintokból fenntartott szobájába a következőket mondja:

"Érzitek, hogy itt rá lehet gyújtani? Én ezt engedélyezem. Elvileg persze itt is Tilos, de ha nem dolgozik más, akkor én engedélyezem. " -> Ennyit a felesleges CO2 kibocsájtásról, ami dohányfüstben sem éppen elhanyagolható... Nem beszélve a további több mint 400 mérgező vegyületről és 50 különböző a WHO szerint 50 szigorúan rákkeltő anyagról ami a dohányfüstben megtalálható. Ennyit az környezet szennyezés élharcosairól.

Utána Szent-Iványi még megjegyzi, hogy tűzrendészetileg nem engedélyezett a bentalvás. Haha mert az veszélyes. Majd a kamerák előtt tiltott helyen való dohányzásra búzdítja a riportert és az operatőrt. Ez egy igazi Európai Parlamenti képviselő? Még csak rejtett kamera sem kell. Nyíltan a pofánkba vágja, hogy egy EP képviselőnek meg lehet sérteni a európai jogszabályokat. Most már persze "csak" hazánk Szlovénia nagykövete. Remélem ott betartja a nagykövet úr a dohányzásra vonatkozó törvényeket és nem hoz további szégyent a hazájára!

Kár, hogy az ilyen magatartást nem szankcionálják.

Nézzük a filmet: