Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt az eredménye a törvény módosításnak - Újból robbant az olajfinomító Zalaegerszegen

A képviselők meg nem a biztonsági intézkedésekre helyezik a hangsúlyt hanem NEMZETBIZTONSÁGI ÉRDEKekre hivatkozva a dohányzást legalizálják tűz- és robbanásveszélyes munkahelyeken.

http://antismoke.postr.hu/a-nem-dohanyzok-vedelmet-tovabbra-is-gyengiteni-akarjak/

A dohányzók függőségben szenvedő, beteg emberek. (WHO)

Ha valaki dohányozni akar az nem menjen olyan helyre dolgozni ahol tűz- és robbanásveszélyes anyagok mellett kell a napi munkát végezni.

Példák:

Törökbálinton sem véletlen robbant fel a tűz- és robbanásveszélyes anyagokkal foglalkozó telephely.

Balatönfűzfői robbanások sem a biztonságról szóltak.

Most Zalaegerszegen is a nem megfelelő biztonsági előírások okozhatták a robbanást.

Egyébként felelős dohányzás nincsen hiába is próbálják a dohánytermékek gyártói elhitetni a társadalommal, hogy a dohányzás egy felelős döntés.

Most már törvény írja elő, hogy lehet dohányozni a tűz- és robbanásveszélyes munkahelyeken.

A biztonsági óvintézkedések között természetesen az van, hogy csak a kijelölt helyen lehet dohányozni. Hány olyan választ kaptam már olyan embertől, aki nem a kijelölt helyen dohányzott, hogy most megy a kijelölt helyre dohányozni és azért gyújtott rá és abból a pár méterből nem lesz gond...

Ha már a kapun belülre nem lehet cigarettát vinni, akkor abból tényleg nem lett volna gond egyik helyen sem.

A vasútállomásokon is hasonló problémák felmerülhetnek, ugyanis ott is dohányoznak a robbanásveszélyes kocsik mellett. Csoda, hogy még nem volt ilyen baleset, mert gyakran szivárognak a tartályok...

Itt hívnám fel a figyelmet arra is, hogy az EU területén már csak olyan dohányárut lehetne forgalomba hozni, amely rövid időn belül önmagától kialszik. Ezt ma Magyarországon nem ellenőrzi egyetlen hatóság sem. Ha lennének ilyen ellenőrzések, akkor az összes cigarettát ki kellene vonni a forgalomból.

0 Tovább

Milyen lett volna tavaly, amikor szóltál volna a nemdohányzó fülkében dohányzóra?

Mivel a tegnapi bejegyzésem számomra megfelelő nézettséget ért el, ezért közlöm egy régebbi tapasztalatomat.

Tavalyi évben még rendszeres volt, hogy dohányzó emberek egyszerűen kisajátították a kerékpár szállító melletti fülkét és ott dohányoztak. Van amikor csak egy ember miatt nem tudtál leüllni, mert bebüdösített az egyébként üres fülkébe. Természetesen ezzel egyidejüleg a leszállórészben is mindig dohányoztak. Sok energiámba és levelezésbe telt mire egyáltalán foglalkozni kezdtek a problémával. A dohányzók most sírnak, hogy a jogaikat nem tiszteli senki. Milyen jogokról beszélünk? Az egészséghez való jog erősebb vagy az, hogy másokat mérgezhessünk?

A helyzet - köszönhetően a Házonkívül stábjának- javult. Igaz nem azonnal, de már látszik a javulás. Hülye emberek továbbra is vannak, de ma eljutottunk oda, hogy a nemdohányzóknak fenntartott fülkéből már nem annak kell kimennie aki nem dohányzik. Ez már eredmény Magyarországon.

Nézzük illetve hallgassuk meg a reakciókat, hogy mit reagálnak arra amikor egy nemdohányzó fülkében szólsz, hogy hagyják abba a dohányzást:


szólj hozzá: Dohányfüstös kerékpárszállító

Tisztában vagyok vele, hogy a kép olyan amilyen. Kinek van lelkiereje rosszarcú, rosszhangulatú, ittas emberek csoportját(nem csak egy embert) úgy felvenni, hogy nem tart attól, hogy azonnal rohannia kell, hogy az életét mentse? (Nekem sem volt, de zavar, hogy ezt lehet büntetlenül tenni és nem szól a kutya se...)

A felvételt pont az olyan hozzászólók miatt vettem fel, mert eddig akárhány dohányzóra rászóltam, hogy legyen szíves és ne dohányozzon, akkor minidg hasonlóan aggresszívan reagálnak.

Ez is bizonyítja, hogy dohányzás sem különbözik az egyéb drogozási tevékenységtől és ugyanolyan aggresszíven viselkednek a dohányzók ha nélkülözniük kell, mint a más egyéb drogosoknak.

Akkor miért a törvényi megkülönböztetés? Miért kap börtönt aki füves cigit szív és miért lehet nyilvánosan nikotinos cigit szívni?

Alkoholos italt sem lehet fogyasztani közterületen pedig az alkohol fogyasztás csak a fogyasztója egészégét veszélyezteti.

9 Tovább

Milyen ha szólsz, hogy ne dohányozzanak melleted?

Nagyon zavar amikor más füstjét kell szívnom egy állomáson.

Ez történt tegnap is. Én szólni szoktam bár ismerem a mondást.

Viszont nekem a füsttől is megfájdul a fejem.

Eddig csak a jóérzésre hivatkozhattam a példában a törvényre hivatkoztam.

Nem raktam zsebra amit kaptam:


szólj hozzá: Milyen ha szólsz

A felvételből az is kiderül, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben a MÁV a hangosbemondóin keresztül nem támogatja a nemdohányzók egészségének védelmét. Nem mondják be, hogy tilos a dohányzás az állomáson. 10-ből 8 nem gyújtana rá ha bemondanák, hogy az állomás teljes területén dohányozni tilos.

A felvételen szereplő állomáson még a váróteremben is dohányoznak pedig az már január előtt is Tilos volt.

Az ÁNTSZ büntetési moratóriuma csak a január 1-től bevezetett büntetésekre vonatkozik. Tehát a várótermekben már most büntetniük kellene.

12 Tovább

Az Európai Parlamentben is tiltott helyen dohányoznak (a magyarok)

Amikor először láttam az alábbi felvételt ugyanúgy felháborodtam az EP képviselő tiltott helyen való dohányzásán, mint Alföldi Róbert a beosztottjai és gyerekek előtti és egyébként tiltott helyen tőrténő dohányzásán.

"Európai parlament az élharcosa a klímavédelmi megállapodásnak." - Mondja a felvételen büszkén Szent-Iványi miközben elhalad a CO2 felíratú lufik mellett, amellyel a felesleges CO2 kibocsátás csökkentésére hívja fel a figyelmet illetve a CO2 kibocsájtás csökkentése miatt "élharcoskodik".

A felvételen a falakon jól kivehetőek a dohányzást tiltó ikonok és a tűzoltó készülékek.

Az igentiszteltképviselőúr miközben belép a súlyos adóforintokból fenntartott szobájába a következőket mondja:

"Érzitek, hogy itt rá lehet gyújtani? Én ezt engedélyezem. Elvileg persze itt is Tilos, de ha nem dolgozik más, akkor én engedélyezem. " -> Ennyit a felesleges CO2 kibocsájtásról, ami dohányfüstben sem éppen elhanyagolható... Nem beszélve a további több mint 400 mérgező vegyületről és 50 különböző a WHO szerint 50 szigorúan rákkeltő anyagról ami a dohányfüstben megtalálható. Ennyit az környezet szennyezés élharcosairól.

Utána Szent-Iványi még megjegyzi, hogy tűzrendészetileg nem engedélyezett a bentalvás. Haha mert az veszélyes. Majd a kamerák előtt tiltott helyen való dohányzásra búzdítja a riportert és az operatőrt. Ez egy igazi Európai Parlamenti képviselő? Még csak rejtett kamera sem kell. Nyíltan a pofánkba vágja, hogy egy EP képviselőnek meg lehet sérteni a európai jogszabályokat. Most már persze "csak" hazánk Szlovénia nagykövete. Remélem ott betartja a nagykövet úr a dohányzásra vonatkozó törvényeket és nem hoz további szégyent a hazájára!

Kár, hogy az ilyen magatartást nem szankcionálják.

Nézzük a filmet:

 

 

 

0 Tovább

Alföldi Róbert tiltott helyen dohányzik a Nemzetiben

Szegény Alföldi Róbertet mindenki megtalálja magának. Pedig az igazi színház kritikusok imádják. A KDNP még szerethetné is mivel Harrach Péter dohányzáshoz való hozzáállását testesíti meg azzal, hogy az alábbi képeken bizonyíthatóan dohányzik a Színház épületén belül.

Persze az is lehet, hogy kívül. Mindenesetre nem jó példa, hogy drogozik Stohl Buci mellett.

A jelenlegi törvényt is be kellene tartani és tartatni. Halló ÁNTSZ! Lesz ebből bírság?

 

Fotó: Pályi Zsófia

A lenti képen látható, hogy Alföldi Róbert zárt térben dohányzik. Nem is keveset hanem sokat...

Tűzvédelmi szempontból igen-igen veszélyes amit csinál. Ha neki lehet, akkor mindenkinek lehet dohányozni ebben a tűzveszélyes helyiségben.

Az alábbi képen látható Stohl Buci is. A képen láthatóak az üres cigarettás/drogos dobozok. Genya vagyok tudom, de szerintem ez az egyik legdurvább törvénytelenség, hogy a nemdohányzók és az épp leszokóban lévő drogos mellett dohányzik valaki. Aki éppenséggel főnök is. Tehát neki a munkatársai nem fognak "beszólni"...

Ráadásul hol a példa mutatás?

 

Semmi másért, de ezért példamutatóan pénzbírságra kellene büntetni.

Ezért még elnézést is kellene kérnie.

A többit meg bízzuk a nézőkre és a színház kritikusokra.

A fenti képek alapján kivédhetetlen lenne a felelősségre vonás.

 

Lapozva a képeket látom, hogy még gyerekek is vannak a környéken:

10 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek