Előzmény: http://antismoke.postr.hu/dohanyzok-diktaturaja-pelda-1-nem-dohanyzok-kirekesztese

Az előző példában (amit csak én olvastam vissza) említett parti büfé után tovább sétáltam hátha találok egy lángosost ahol nem fognak dohányozni mellettem.

Rátaláltam a kenesei szabadstrandra (Ahol csak a kutyáknak nem szabad fürödni, mert az ki nagy táblákra ki van írva. Érdekes, hogy a part csikkel van tele, de azt biztos szabad mert az nincs ki írva nagy táblákra)

A kenesei szabadstrandon megláttam egy étkezdét. Éppen felrakták az oldalsó ponyvákat, hogy ne fújjon be annyira a szél. Gondoltam, hogy ez nagyon kiri lesz. Eszem a lángost és nézem a viharos balatont.

Mikor beértem láttam, hogy minden asztalon van dohányzásra biztató hamutál. Rákérdeztem, hogy cigit is árulnak-e. Készségesen tájékoztattak, hogy náluk nem, de 100 méterrel arrébb a trafikban igen. Itt már rá mertem kérdezni, hogyha cigit nem árulnak akkor miért lehet dohányozni és miért nem csak egy "sima" dohányfüstmentes étkezdét üzemeltetnek. A válasz nyílt tér a szél elfújja a füstöt és nem zavar senkit. Körbe néztem. Nem volt senki. Gondoltam talán szerencsém lesz. Megrendeltem a sajtos-tejfölös lángosomat. kb. 10 perc alatt elkészült. Ami nem gond mert tudtam, hogy én voltam az egyetlen vendég tehát be kell melegíteni az olajat. A lángos jó volt. Miközben eszegettem a lángosomat a pult mögött rágyújtottak. Majd a 3 tagú személyzetből egy férfi kijött és 1 asztalra tőlem leült miközben cigarettázott. Először próbáltam túl tenni magam a füstön, de 1 perc múlva azért csak szóltam:

Elnézést, lehet, hogy én vagyok az érzékeny, de amíg eszek addig nem lehetne, hogy szüneteltesse a dohányzást?

A válasz:

- Szabad téren vagyunk és a füst nem zavar senkit.

Én erre vettem a bátorságot és a következőt mondtam:

- Elnézést, de engem zavar, mert én enni szeretnék, de dohányfüstmentesen, mert a dohányfüst amellett, hogy kellemetlen szagú még mérgező is.

- Na nehogymár az én éttermemben ne ott dohányozzak ahol én akarok! - jött a magyar vendéglátós válasza.

Ezután még megpróbáltam felvilágosítani, hogy mi a gond ezzel a hozzáállással, de nem akartam tovább fulladozni a füstjében, ezért elindultam a félig megevett lángosommal az esőbe...

 

Miért írtam le magamnak ezeket az infókat?

Valójában annak bizonyítására, hogy Magyarországon a dohányzók diktatúrája van.

Ma ha dohányfüstmentesen akarsz elkölteni egy ebédet, akkor nagyon keresned kell a dohányfüstmentes helyeket. A kültéri fedett helyeken főleg nem törődnek a nem dohányzó emberek jogaival. A nemdohányzó emberek között vannak gyerekek is. Egyáltalán nem veszik figyelembe ezeket a dolgokat.

Ebbe bele kell nyugodni? Nem a dohányzóknak kellene belenyugodniuk, hogy nem gyújthatnak rá az étkező helyeken? Nem ez lenne a normális?

Itt egy felvétel arról a helyről ahol ilyen bunkó volt a vendéglátó: