A képviselők meg nem a biztonsági intézkedésekre helyezik a hangsúlyt hanem NEMZETBIZTONSÁGI ÉRDEKekre hivatkozva a dohányzást legalizálják tűz- és robbanásveszélyes munkahelyeken.

http://antismoke.postr.hu/a-nem-dohanyzok-vedelmet-tovabbra-is-gyengiteni-akarjak/

A dohányzók függőségben szenvedő, beteg emberek. (WHO)

Ha valaki dohányozni akar az nem menjen olyan helyre dolgozni ahol tűz- és robbanásveszélyes anyagok mellett kell a napi munkát végezni.

Példák:

Törökbálinton sem véletlen robbant fel a tűz- és robbanásveszélyes anyagokkal foglalkozó telephely.

Balatönfűzfői robbanások sem a biztonságról szóltak.

Most Zalaegerszegen is a nem megfelelő biztonsági előírások okozhatták a robbanást.

Egyébként felelős dohányzás nincsen hiába is próbálják a dohánytermékek gyártói elhitetni a társadalommal, hogy a dohányzás egy felelős döntés.

Most már törvény írja elő, hogy lehet dohányozni a tűz- és robbanásveszélyes munkahelyeken.

A biztonsági óvintézkedések között természetesen az van, hogy csak a kijelölt helyen lehet dohányozni. Hány olyan választ kaptam már olyan embertől, aki nem a kijelölt helyen dohányzott, hogy most megy a kijelölt helyre dohányozni és azért gyújtott rá és abból a pár méterből nem lesz gond...

Ha már a kapun belülre nem lehet cigarettát vinni, akkor abból tényleg nem lett volna gond egyik helyen sem.

A vasútállomásokon is hasonló problémák felmerülhetnek, ugyanis ott is dohányoznak a robbanásveszélyes kocsik mellett. Csoda, hogy még nem volt ilyen baleset, mert gyakran szivárognak a tartályok...

Itt hívnám fel a figyelmet arra is, hogy az EU területén már csak olyan dohányárut lehetne forgalomba hozni, amely rövid időn belül önmagától kialszik. Ezt ma Magyarországon nem ellenőrzi egyetlen hatóság sem. Ha lennének ilyen ellenőrzések, akkor az összes cigarettát ki kellene vonni a forgalomból.