Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A korszak amelyben a proletárdiktatúra és a dohányzók diktatúrája egybeforrt

Az alábbi képről az jön le, hogyha valaki szólt volna, hogyha valaki rákérdez, hogy: "Elvtársak mi lesz a passzív dohányzók egészségével?" - Azt bizony könnyen izgága ellenforradalmárként vetették volna börtönbe. 

Kádár, Rajk és Dobi a Rendőrség újjászervezésében kiemelkedő munkát végzett személyiségek kitüntetési ünnepsége után 1948-ban.

Fotó: Bauer Sándor/MTI, tárhely: index.hu galéria

A börtönökben a mai időkben is a dohányzók erősebb diktatúrája van és alkotmány ellenesen, mivel az állam hozzájárulásával, alkotmány ellenes törvényi paragrafusok segítségével lehet drogozni azaz dohányozni. Az állampolgári jogok biztosa néma ebben a témában. Pedig neki kellene benyújtani az alkotmánybírósághoz a beadványt, mert én egyelőre nem vagyok érintett. Az érintettek, meg örülnek, hogy élnek a börtönben nemhogy alkotmánybírósághoz nyújtanának be beadványokat a nemdohányzók egészségét védő szabályok kijátszására vonatkozó, alkotmány és egészség ellenes paragrafusok miatt. 

Azért az Úttörőknek sem volt jó dolguk.

Az alábbi képen látható gyerekek egy igazi úttörők lettek volna, ha szólnak az öregnek:

"Hé öreg! A Mi egészségünkkel mi lesz? Jó, hogy kültéren vagyunk, de a szél így is ránk fújja a büdös munkásának mérgező bűzét!"  http://www.cikiacigi.hu/tinik/mivana.html

Na jó a dohányzó fönöknek ma sem szólnak/szólhatnak a gyerekek. Lásd.: Alföldi Róbert is dohányzik a gyerek beosztottja mellett.

Fotó: Manek Attila/MTI, tárhely: index.hu galéria

3 Tovább

Dohányzók diktatúrája - példa 3. - A nem dohányzók fenyegetése

Előzmény:

http://antismoke.postr.hu/dohanyzok-diktaturaja-pelda-2-a-nem-dohanyzok-kirekesztese/

 

A mai fejezet arról szól, hogy a nem dohányzó helyeken sem tudsz Magyarországon dohányfüstmentesen létezni.

2011. 05. 04. 17:30 körül.

Ferencvárosi váróterem.

A MÁV által fizetett alkalmazottak is várnak a vonatra. Közben a kocsmaszerű váróteremben bedobnak egy-két alkoholos italt és mit csinálnak még? Hát igen kényelmesen rágyújtanak. Az eldobott cigarettacsikkek tanúskodnak arról, hogy még szemetelnek is.

Mivel elég nagy szél volt és eléggé hideg, megpróbáltam beállni a váróterembe (ahol a MÁV igazgatósága szerint tilos a dohányzás). Nagyon zavart a büdös füstös levegő. A kamera védelmében bízva próbáltam felszólítani az úriembereket, hogy hagyják abba a dohányzást.

Életveszélyes fenyegetést kaptam. Húztam is kifelé a hidegbe...

Ezzel csak azt szeretném bizonyítani egy-két sértegető kommentelőnek, hogy a nemdohányzók vannak elnyomva Magyarországon és nem a dohányzók vannak kezelve.

(http://antismoke.postr.hu/amikor-a-jobbik-es-az-mszp-osszeer/)

A többi nem dohányzó sem mert szólni. Miért szólna? A MÁV-osok a pályaudvaron többen vannak...

 

0 Tovább

Dohányzók diktatúrája - példa 2. - A nem dohányzók kirekesztése

Előzmény: http://antismoke.postr.hu/dohanyzok-diktaturaja-pelda-1-nem-dohanyzok-kirekesztese

Az előző példában (amit csak én olvastam vissza) említett parti büfé után tovább sétáltam hátha találok egy lángosost ahol nem fognak dohányozni mellettem.

Rátaláltam a kenesei szabadstrandra (Ahol csak a kutyáknak nem szabad fürödni, mert az ki nagy táblákra ki van írva. Érdekes, hogy a part csikkel van tele, de azt biztos szabad mert az nincs ki írva nagy táblákra)

A kenesei szabadstrandon megláttam egy étkezdét. Éppen felrakták az oldalsó ponyvákat, hogy ne fújjon be annyira a szél. Gondoltam, hogy ez nagyon kiri lesz. Eszem a lángost és nézem a viharos balatont.

Mikor beértem láttam, hogy minden asztalon van dohányzásra biztató hamutál. Rákérdeztem, hogy cigit is árulnak-e. Készségesen tájékoztattak, hogy náluk nem, de 100 méterrel arrébb a trafikban igen. Itt már rá mertem kérdezni, hogyha cigit nem árulnak akkor miért lehet dohányozni és miért nem csak egy "sima" dohányfüstmentes étkezdét üzemeltetnek. A válasz nyílt tér a szél elfújja a füstöt és nem zavar senkit. Körbe néztem. Nem volt senki. Gondoltam talán szerencsém lesz. Megrendeltem a sajtos-tejfölös lángosomat. kb. 10 perc alatt elkészült. Ami nem gond mert tudtam, hogy én voltam az egyetlen vendég tehát be kell melegíteni az olajat. A lángos jó volt. Miközben eszegettem a lángosomat a pult mögött rágyújtottak. Majd a 3 tagú személyzetből egy férfi kijött és 1 asztalra tőlem leült miközben cigarettázott. Először próbáltam túl tenni magam a füstön, de 1 perc múlva azért csak szóltam:

Elnézést, lehet, hogy én vagyok az érzékeny, de amíg eszek addig nem lehetne, hogy szüneteltesse a dohányzást?

A válasz:

- Szabad téren vagyunk és a füst nem zavar senkit.

Én erre vettem a bátorságot és a következőt mondtam:

- Elnézést, de engem zavar, mert én enni szeretnék, de dohányfüstmentesen, mert a dohányfüst amellett, hogy kellemetlen szagú még mérgező is.

- Na nehogymár az én éttermemben ne ott dohányozzak ahol én akarok! - jött a magyar vendéglátós válasza.

Ezután még megpróbáltam felvilágosítani, hogy mi a gond ezzel a hozzáállással, de nem akartam tovább fulladozni a füstjében, ezért elindultam a félig megevett lángosommal az esőbe...

 

Miért írtam le magamnak ezeket az infókat?

Valójában annak bizonyítására, hogy Magyarországon a dohányzók diktatúrája van.

Ma ha dohányfüstmentesen akarsz elkölteni egy ebédet, akkor nagyon keresned kell a dohányfüstmentes helyeket. A kültéri fedett helyeken főleg nem törődnek a nem dohányzó emberek jogaival. A nemdohányzó emberek között vannak gyerekek is. Egyáltalán nem veszik figyelembe ezeket a dolgokat.

Ebbe bele kell nyugodni? Nem a dohányzóknak kellene belenyugodniuk, hogy nem gyújthatnak rá az étkező helyeken? Nem ez lenne a normális?

Itt egy felvétel arról a helyről ahol ilyen bunkó volt a vendéglátó:

0 Tovább

Dohányzók diktatúrája - példa 1. - A nem dohányzók kirekesztése

A megújított, nem dohányzókat védő törvény kapcsán egyes dohányzó emberekben felmerült az a hamis gondolat, hogy a dohányzók már most is ki vannak rekesztve és a jövőben még jobban kirekeszti a társadalom. Az alábbiakban a való életből kiragadott példával demonstrálnám, hogy mennyire nem így van.

2011. április 30-at írunk. Magyarország, Balatonkenese.

Volt egy kis dolgom Balatonkenesén és mivel a családdal ott fogok nyaralni, ezért elindultam körbenézni, hogy milyen helyekre tudom elvinni a 7 éves és az 1 éves gyerekemet anélkül, hogy dohányfüstben kelljen elfogyasztanunk az ebédet.

Szóval elindultam a balatonkenesei parti sétányon. Ami a nevével ellentétben nagyrészt nem a parton van azaz elindultam a part menti ingatlanok utáni utcán nyugat felé.

Kissé szemerkélt az eső.

Szerencsémre az Alsóréti Üdülő Egyesület strandján lévő büfé, fedett ülő helyekkel nyitva volt. Hiába a viszonylag nyitott tér, éreztem, hogy valaki dohányzik. Gondoltam úgyis kevesen vannak majd távolabb ülök. Láttam, hogy majdnem minden asztalon van dohányzásra biztató hamutálca viszont sehol sincs dohányzás tiltását jelző tábla. Erre felhívtam a kiszolgáló hölgy figyelmét, de persze ezt ő is tudta. Szép kedvesen megmagyarázta a megmagyarázhatatlant: Itt viszonylag szabad tér van és szerinte a füst nem zavaró. Ezt a hölgy annyira kedvesen mondta, hogy el is hittem neki, de biztos ami biztos a legtávolabbi helyet foglaltam el. Sajnos a hölgynek nem volt igaza. A füst 4 asztallal arrébb is érezhető volt, pedig nem voltunk sokan, kb. hatan. Abból ketten dohányoztak. Azaz a 4000 mérgező vegyületet és 50 rákkeltő anyagot elég komolyan be kellett lélegeznem (persze a pólonium 210 sugárzó anyag is van a dohányfüstben). A törvény a sátor ponyvára nem fog vonatkozni 2012. január 1-től sem. Azaz a nem dohányzók köztük a gyerekek nem éppen az egészséges levegőben tudnak enni.

Nem voltam gyerekkel, de nekem is árt a füst. Biztos elküldött volna a fenébe a két dohányzó ha megkérem őket, hogy legyenek szívesek amíg eszek oltsák el a cigarettájukat. Ma Magyarországon ehhez bátorság kell. Hát én nem voltam bátor. Ezért úgy döntöttem, hogy felállok és elhagyom az esővédett helyet és sétálva eszem meg a palacsintámat, mint a lovak... (annyi különbséggel, hogy a lovak nem esznek palacsintát)

Mi ez ha ez nem a nem dohányzó emberek kirekesztése?

Mi ez ha nem a dohányzók diktatúrája?

Itt a jó idő, de a jó levegő még a Balaton partján is luxus, mert drága pénzen vett cigaretta füstjével mérgezik össze. A dohányfüstmentes levegő olcsóbb és jobb lenne, de sajnos ezt nehéz megmagyarázni. Ezért kell a törvény és kell hozzá egy jó ÁNTSZ. Ami nincs.

Nincsenek kétségeim az előbbiekben felvázolt helyzet jövőre is így fog maradni.

Ha az 1-2 olvasóm közül valaki tud egy olyan szabadtéri vendéglőt ahol tiszteletben tartják a nem dohányzók jogait, akkor szóljon!

0 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek