Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Schumacher még a szerencsétlen balesetével is hasznot hoz a dohányiparnak

Schumacher a nagysikerű Forma 1-es pilóta a dohányipar legjobban megtérűlő befektetése volt. Balesete kapcsán az szinte az összes média újból és újból bemutatja a dohányreklámmal teli fotóit és lejátsaz a dohányreklámmal teli felvételeit. Különösen súlyosnak találom az Euronews ezirányú bakiját. A honlapjukon megtalálható a felelős hírdetésre való reklám. Ők meg felelőtlenül és feltehetőleg ingyen reklámozzák a dohányterméket a visszavonult versenyző régi felvételeivel ahol a szerencsétlenül járt versenyző dohányt reklámoz. Minimum furcsa, mert más cimkéket ha nem fizetnek érte akkor elhomályosítanak. A dohánytermékek reklámja Tilos az EU-ban.

Eddig az Origós Schumacher cikkekben nem találtam dohányreklámos fotót. Úgy látszik, hogy az Origónál elkezdtek figyelni erre. Más oldalakon nem látok ilyen figyelmet. Szarrá reklámozzák azt a bizonyos márkát. Lehet, hogy hülyék is és ingyen teszik. Ez persze enyhítő körülmény. 

---Update---

Sikerült az Origónak is egy tiltott dohányreklámmal ellátott fényképet feltennie az aktuális Schumacher-es cikkébe.  Akkor eddig a véletlen műve lehetett és nem a figyelemé...

0 Tovább

A dohánylobbi beveti a politikai botrány fegyverét.

A trafik törvény súlyos érdekeket sért. A trafiktörvény egy legális drog kereskedelmének visszaszorítására született. Az eddigi rendszer nem volt jó, mert az édességekkel egy polcon/szinten kínálta a világon (és Magyarországon) is a legtöbb halálos áldozatot hozó drogot. Nem vitás, hogy sok vesztes van. Ha a tervek beválnak, akkor az állam kevesebb jövedéki adót fog beszedni a dohánytermékekből. Viszont több ember marad életben és az utcán is kevesebb lesz a csikk (mert kevesebb fogy a dohánytermékekből). Sok dohányos lenézve beszél a "drogosokról" holott Ők is csak egyszerű drogosok akik a környezetükben élők egészségét nap mint nap gondolkodás nélkül veszélyeztetik. Persze nem hiszik el a dobozokon a figyelmeztető feliratokat, mert a dohányipari cégek olyan helyeken árulják a termékeiket, hogy az emberek azt gondolják, hogy a fogyasztóvédelem jól működik és a fogyasztóvédelem nem engedne olyan terméket árusítani amelynek a fogyasztása halált okoz. Bizony ez nagy tévedés. A dohányzás miatt 15 percenként halnak meg emberek Magyarországon....

A dohányipari cégek most politikai botrányok tupirozásával próbálják ellehetetleníteni az trafiktörvényt. 

Ha valaki kiváncsi a dohányipari cégek eszközeire, akkor az alábbi, Dr. Szilágyi Tibor: Az eljátszott bizalom című tanulmányából ráismerhetnek arra amiről Lázár János beszél: eljatszottbizalom.pdf

A mostani helyzet kisértetiesen hasonlít azokra az esetekre amit a tanulmány ír...

0 Tovább

A korszak amelyben a proletárdiktatúra és a dohányzók diktatúrája egybeforrt

Az alábbi képről az jön le, hogyha valaki szólt volna, hogyha valaki rákérdez, hogy: "Elvtársak mi lesz a passzív dohányzók egészségével?" - Azt bizony könnyen izgága ellenforradalmárként vetették volna börtönbe. 

Kádár, Rajk és Dobi a Rendőrség újjászervezésében kiemelkedő munkát végzett személyiségek kitüntetési ünnepsége után 1948-ban.

Fotó: Bauer Sándor/MTI, tárhely: index.hu galéria

A börtönökben a mai időkben is a dohányzók erősebb diktatúrája van és alkotmány ellenesen, mivel az állam hozzájárulásával, alkotmány ellenes törvényi paragrafusok segítségével lehet drogozni azaz dohányozni. Az állampolgári jogok biztosa néma ebben a témában. Pedig neki kellene benyújtani az alkotmánybírósághoz a beadványt, mert én egyelőre nem vagyok érintett. Az érintettek, meg örülnek, hogy élnek a börtönben nemhogy alkotmánybírósághoz nyújtanának be beadványokat a nemdohányzók egészségét védő szabályok kijátszására vonatkozó, alkotmány és egészség ellenes paragrafusok miatt. 

Azért az Úttörőknek sem volt jó dolguk.

Az alábbi képen látható gyerekek egy igazi úttörők lettek volna, ha szólnak az öregnek:

"Hé öreg! A Mi egészségünkkel mi lesz? Jó, hogy kültéren vagyunk, de a szél így is ránk fújja a büdös munkásának mérgező bűzét!"  http://www.cikiacigi.hu/tinik/mivana.html

Na jó a dohányzó fönöknek ma sem szólnak/szólhatnak a gyerekek. Lásd.: Alföldi Róbert is dohányzik a gyerek beosztottja mellett.

Fotó: Manek Attila/MTI, tárhely: index.hu galéria

3 Tovább

Dohányipari lobbi újraszervezte önmagát és támad

Ma reggel megjelent egy cikk a napi gazdaság oldalán. A címe eléggé furcsa volt. Igy nézett ki: Öngólt lőtt a kormány - Megerősödhet a cigaretta-feketepiac.

Ha kielemeznénk, hogy az újságíró miért is ír arról, hogy öngólt lőtt a kormány, akkor hamar rájönnénk, hogy Dr. Szilágyi Tibor kutatásaiban leírt Magyarországi dohányipari lobbi módszerei nem változtak. Még egy ajánlot irodalom: Dr. Szilágyi Tibor: Eljátszott bizalom (Belső dohányipari dokumentumok tanulságai) Ráadásul ha aktuális szeretnék lenni, ezért az ajánlott kutatási munkákat érdemes összehasonlítani Schmitt Pál kisdoktori disszertációjával.

Iratnak egy-két cikket hasonló szalagcímmel és próbálják a negatívumokat kiemelni.

Hogy miért is lőtt öngólt a kormány az nem derült ki a cikkből, mert az, hogy a feketepiac erősödik az nem komoly érv azzal szemben, hogy a kereskedelemből származó haszon az államé. Ez sem éppen etikus, de ha hozzávesszük, hogy mennyivel kevesebb ember jut dohánytermékhez (köztük gyerekek), akkor a haszon felbecsülhetetlen. A NAV elég jól tudja kezelni már a dohánycsempészetet. (Meg lehet nézni a lefoglalt autók számát.)

A dohányipar eléggé álszent ebben a kérdésben hiszen nyilvánvaló, hogy a csempészet hátterében nagyrészt ők állnak.

Néhány éve pénzbüntetésre kötelezte az EU a területén működő, nagy dohányipari cégeket (PM,BAT) mert kiderült, hogy a EU-ba csempészést ők támogatták és az EU-n kívülre szállított kamionokban szállított dohánytermékeket (amire nem kellett nagy jövedéki adót számolni tehát olcsóbb volt) visszacsempészték a határon illetve ténylegesen ki sem mentek a kamionok és úgy terítették EU-n belül a azokat A végeken persze börtönt kaptak a gyalogok. Az igazgatók viszont csak a cég pénzéből fizették ki a büntetéseket.

Ezek után újságírókat bérelnek fel azért, hogy negatív színben tüntessék fel azt, hogy nem lehet cukorkát és csokoládét árulni a dohánytermékek mellett. Nem kicsit álszentek...

0 Tovább

Válasz az alkotmányügyi bizottság elnökétől - A "Viziközmű" módosítóval kapcsolatos kérdésekre

2012. január másodikán írt bejegyzésem alapján elküldtem a levelet az alkotmányügyi bizottság elnökének.

Ma megérekezett a válaszlevél Dr. Salamon László úrtól. Sok mindenre nem kaptam választ viszont egyértelműen elhatárolódott attól, hogy Ő írta volna alá az indítványt. 

Dr. Cser-Palkovics András aláírása volt azon a bizonyos módosító indítványon.

Tényleg az itt látható pdf-en látszik, hogy oda firkantottak egy h. betűt.

A FIDESZ ebben az esetben is kétarcú politikát követ. Nincsenek kétségeim, hogy még áprilisig a dohányipari lobbi bepróbálkozik...

Mindenesetre ezúton is elnézést kell kérnem Dr. Salamon László úrtól, hogy róla gondoltam azokat amiket gondoltam...

Éljen az Alkotmány és annak védelme!

0 Tovább
«
12

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek