Az alábbi képről az jön le, hogyha valaki szólt volna, hogyha valaki rákérdez, hogy: "Elvtársak mi lesz a passzív dohányzók egészségével?" - Azt bizony könnyen izgága ellenforradalmárként vetették volna börtönbe. 

Kádár, Rajk és Dobi a Rendőrség újjászervezésében kiemelkedő munkát végzett személyiségek kitüntetési ünnepsége után 1948-ban.

Fotó: Bauer Sándor/MTI, tárhely: index.hu galéria

A börtönökben a mai időkben is a dohányzók erősebb diktatúrája van és alkotmány ellenesen, mivel az állam hozzájárulásával, alkotmány ellenes törvényi paragrafusok segítségével lehet drogozni azaz dohányozni. Az állampolgári jogok biztosa néma ebben a témában. Pedig neki kellene benyújtani az alkotmánybírósághoz a beadványt, mert én egyelőre nem vagyok érintett. Az érintettek, meg örülnek, hogy élnek a börtönben nemhogy alkotmánybírósághoz nyújtanának be beadványokat a nemdohányzók egészségét védő szabályok kijátszására vonatkozó, alkotmány és egészség ellenes paragrafusok miatt. 

Azért az Úttörőknek sem volt jó dolguk.

Az alábbi képen látható gyerekek egy igazi úttörők lettek volna, ha szólnak az öregnek:

"Hé öreg! A Mi egészségünkkel mi lesz? Jó, hogy kültéren vagyunk, de a szél így is ránk fújja a büdös munkásának mérgező bűzét!"  http://www.cikiacigi.hu/tinik/mivana.html

Na jó a dohányzó fönöknek ma sem szólnak/szólhatnak a gyerekek. Lásd.: Alföldi Róbert is dohányzik a gyerek beosztottja mellett.

Fotó: Manek Attila/MTI, tárhely: index.hu galéria