Tegnapi bejegyzésemben a nemdohányzók egészségét védő törvény módosítási indítványának banyújtásának bemutatásával rámutattam, hogy milyen furcsa módon, megtévesztő címadásokkal módosítják a törvényeket (jelen esetben Víziközmű szolgáltatásként). Azóta a magyar jogrendszerben jártasabb emberek körbe járták a törvényt és kiderült, hogy az Alkotmányügyi Bizottság és annak elnöke súlyos hibát vétett.(Szerencsére)

Ugyanis a 2011. évi XLI. törvény nemdohányzók egészségét védő törvény módosítását írja elő és ennek 17. § előírja, hogy a módosítás mikor lép hatályba és az előző törvény mikor veszti hatályát.

17. § (1) Ez a törvény - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

(2) A 2-11. §, a 13-16. § és a 18. § 2012. január 1-jén lép hatályba.

(3) Ez a törvény 2012. január 2-án hatályát veszti.

Szóval ezek a jogi doktorok az előző törvény paragrafusát módosították, amely pont hatályát veszti.

Mindenesetre további információk itt: katt ide!

Az elöbbi linken további érdekességek olvashatóak arról, hogy milyen fergeteges gyorsasággal kinyomtatták a 2011. december 30-án megszavazott módosítókat.

Ha oknyomozó újságíró lennék, akkor kinyomoznám, hogy milyen biznisz van a Viziközmű szolgáltatásokban, mert nem hiszem, hogy a nemdohányzók egészségét védő törvény módosítása miatt siettek ennyire.

Az is érdekes, hogy az egészségvédő paragrafusok életbe léptetésére fél évet kellett várni az egészség ellenes intézkedés éltebelépésére elég volt másfél nap.

Mentségükre legyen mondva, az MSZP még ezt a védelmet sem tette meg.

Miért fontos, hogy ne legyen kiskapu?

Mert eddig a sportlétesítményekben sem lehetett volna dohányozni. Azaz bowling termekben és biliárd termekben. Az üzemeltető viszont berakott valami éttermet és akkor azt mondta, hogy az bizony nem sportlétesítmény. Igy pl. én bowlingozni sem tudtam elmenni sehova., mert dohányoztak Nem kételkedek abban, hogyha lehetne kaszinókban dohányozni, akkor előbb utóbb mindenki kaszinónak nyílvánitatja a helyét. (persze a kaszinó nyitási szabályok enyhítése után.)