A hírek arról szólnak, hogy a szépemlékű Kuncze Gábor visszatér a politikai porondra.

Nehéz lenne nem belátni, hogy a tiltott is helyen dohányzó Horn Gyula és a tiltott helyen is dohányó Kuncze Gábor ellene volt minden nem dohányzókat védő törvény bevezetésének. A füsttel járó dohányzás tevékenysége önmagában demokrácia ellenes azzal, hogy a dohányzó körül lévő személyek alapvető emberi jogait (az egészséges levegőhöz való alapjogot) sérti. Magyarországon a 90-es évek végén még ennyire sem törödtek a nem dohányzók - köztük gyerekek - alapjogaival.

Én is látom a FIDESZ kétarcú politikáját, de el kell ismerni, hogy a nem dohányzók egészségét védő törvényt először a FIDESZ kormányzása alatt szavazták meg. Bár ennek nem volt hatása, de a ma magát demokratikus ellenzéknek nevezők csapata amikor kormányon voltak nem vonta le azt a következtetést a demokrácia nem erősödött és továbbra is dohányozhattak bárhol a dohányzók semmibe véve a nemdohányzók egészséges levegőhöz való jogát. Sőt mikor erre felhívta a média a figyelmüket, akkor mit csináltak ezek a demokrácia hívei?

Kitiltották a kamerákat a parlamentből! MSZP színeiben volt a házelnök aki kitiltotta a kamerákat és nem tiltakozott egy MSZP-és képviselő sem. Persze a FIDESZ sem...

Kuncze Gábor ugyanúgy nem tartja be a törvényeket, ahogy a FIDESZ képviselői sem. Persze az sem biztos, hogy jó, hogy a FIDESZ visszamenőleges hatállyal módosítja a törvényt és ezzel utólag legalizálja a problémás viselkedését. De többek között a fentebb említett okok miatt is eléggé hiteltelen, hogy azok próbálják meg Orbán Viktor hatalmát letörni akik miatt végül is Orbán Viktor hatalomra juthatott.

A nem dohányzók egészségét védő törvények és szabályok újra veszélybe kerülnek ha visszatérnek a függő droidok a parlamentbe, mert nekik még pénz sem kell, hogy a szabályokat enyhítsék. Nekik a függőségük diktálja majd azokat a javaslatokat, hogy enyhítsék a dohányzás szabályait.

A dohányzáshoz való hozzáállásban sok mindent le lehet mérni.

Most például azt, hogy a FIDESZ hatalma igen is recseg-ropog. Nem véletlen, hogy a dohány termékek értékesítését nem tudják megreformálni. Ha el tudnák érni, hogy ne lehessen NE LEHESSEN JÁTÉKOKKAL ÉS ÉDESÉGEKKEL EGYÜTT ÁRULNI A DOHÁNYTERMÉKEKET AKKOR FELNŐNE EGY OLYAN GENERÁCIÓ AMELY EGYÉRTELMŰ KÜLÖNBSÉGET TUD TENNI AZ ÉDESSÉGEK FOGYASZTÁSÁNAK KOCKÁZATAI ÉS A DOHÁNYZÁS KOCKÁZATAI KÖZÖTT.

Ma ez nem megy! Ma azt hiszik a gyerekek és felnőttek egyaránt, hogy a dohányzás annyira ártalmas mint az édesség fogyasztás. És még a dohányfüst 4000 mérgező vegyületeiről és az 50 rákkeltő anyagát sem fogják fel ép ésszel. A Polónium 210-ről már ne is beszéljünk. Fukushima után a sugárzás veszélye továbbra is bagatelizálódik.

A DOHÁNYZÁS DROG MÉG AKKOR IS HA LEGÁLIS! AZ AGY MŰKÖDÉSÉT BEFOLYÁSOLJA TEHÁT A DÖNTÉSEKET IS! MINDENKI ÚGY PUSZTÍTJA MAGÁT AHOGY AKARJA DE A DOHÁNYFÜST A MÁSIK EMBER EGÉSZSÉGÉT IS ROMBOLJA!