--------------------------

Az egészet vissza vonom ha az alábbiak igazak:

Idén április 28-án Hódmezővásárhelyen ünnepelte 15 éves fennállását a Continental Dohányipari Csoport, a vendégeket videoüzenetben köszöntötte a város polgármestere, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője. Lázár János először megköszönte a Continental alapítóinak munkáját, majd a város és a kormány támogatásáról biztosította a cégcsoportot.

idézet innen.

------------------------------

Akik nem ismerik Lázár Jánost azok sokan szidják. Akik meg ismerik és ismerik a helyi politikai eredményeit és lehetőségük van rá azok polgármesternek szavazzák. Elsőre lehet, hogy véletlenül szavazták meg. Másodikra már nem lehet a véletlen műve, hogy polgármester lett.

Tényleg vannak riasztó jelek abban, hogy visszamenőleges adótörvényeket szavaztat meg. Eléggé populistának tünik az az érvelés, hogy csak azért ilyen rámenős, mert szerinte állami pénzből nem lehet nagy végkielégítéseket fizetni. A szabályokat illik betartani főleg ha azt alkotmánynak hívják. Mert később más érvek mentén is lehet majd alkotmány ellenes törvényt hozni. Mindenesetre ettől a törvénytől sem lett népszerübb Lázár János.

A következő lépések sem teszik őt Magyarországon népszerűvé:

2007-ben Hódmezővásárhelyen, az országan az elsők között önkormányzati rendelettel tiltotta meg a dohányzást a játszótereken és az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokban.

Ezzel együtt Hódmezővásárhelyen (országosan egyedülálló módon) nem csak a tiltó és büntető rendeletet alkották meg hanem dohányzásról leszoktató programot is létrehoztak. Azaz esélyt adtak a dohányzóknak a betegségükből való kigyógyulásra.

Kiváncsian vártam, hogy országos frakcióvezetőként mikor fog egy hasonlót alkotni. Sajnos többet kellett várni mint gondoltam, de végül országos szinten is eljutunk arra, hogy a nem dohányzók (köztük gyerekek) jogait szigorúbban fogják védeni, mint ahogyan ma ezt teszik.

Ennek eredménye a 2012. január 1-én életbe lépő törvény:

http://parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2011.04.26.17:42:40&p_szavkepvszav=I&p_ckl=39

Az említett törvénymódosító javaslatot Lázár János első helyen jegyzi. Ez a törvény láthatóan nem népszerű és mégis volt bátorsága aláírni a javaslatot.

Biztos vagyok benne, hogy sokat lendített a szavazáson az, hogy frakcióvezetőként ő volt az egyik benyújtója a módosításnak. Ez törvény módosítás a példa arra, hogy a diktatúrának kinéző dolgok is tudnak jól müködni csak attól függ, hogy kinek a kezében van a hatalom. Persze jobb lenne, ha az emberi kockázatot jobban ki lehetne szűrni.

 

Ebből a bejegyzésből most úgy tűnik, hogy a blog írója Lázár János vagy FIDESZ rajongó és hívő pedig nem...

Ha kettőnél többen fognak olvasni, akkor az MSZP-ből is ki tudok emelni egy arcot, aki sikeresen felvállalta a népszerűtlen szabályok létrehozását, benyújtását és megszavazását. Ráadásul neki nehezebb dolga volt, de az egy másik történet.