Miért van olyan nagy csönd az MSZP felöl amikor a FIDESZ feladta a magaslabdát azzal, hogy a dohánylobbi nyomására visszavonták a dohánytermékek jövedéki adójának emeléséről szóló rendeletet?

Ma már nem nehéz utána nézni, hogy 2008-ban Veress János pénzügyminisztersége idején a Continental Dohányipari Zrt. 100 milliós vissza nem térítendő(!!!) állami támogatást kapott. info itt.

Utána lehet nézni, hogy kik vannak a cég felügyelő bizottságában. Most éppen egy FIDESZ-es képviselő, aki az alábbiakat mondja:

Ha valódi lobbiérdek működött volna, akkor adócsökkentésről lett volna szó. Nem lobbiztam sem a cég mellett, sem ellene, nincs érdekeltségem a Continental Dohányipari Zrt-ben, tíz éve felügyelőbizottsági tag vagyok. Elfogadtam Hörcsik úr érvelését, azaz, hogy ne erősödjön a feketepiac – magyarázta Dancsó, miért szavazta meg a költségvetési bizottsági ülésen frakciótársa javaslatát. Idézet innen.

Ha valaki felügyelő bizottsági tag egy cégnél, akkor mint felügyelő bizottsági tagnak az az érdeke, hogy a cég amelyet felügyel szabályosan és jól és nyereségesen működjön.

Nálunk ennyire nyíltan lehet ezt csinálni. Nem szégyelik magukat, mert végül is törvényes munkával kapják a pénzt. Mit is csinál egy felügyelő bizottsági tag? Mennyit is dolgoznak? Most sokat kellett...

Ha ez nem összeférhetetlen, akkor ez itt a nyugat balkánja. Igaz, hogy itt nem fegyverrel ölik a népet, de a cigaretta hatékonysága van olyan jó.