Nem oly rég, pontosabban 2011-ben Havas Henrik még erősen tiltakozott az ellen, hogy a zárt terű szórakozóhelyeken betiltsák a dohányzást. A dohányzók mint Havas Henrik a dohányzás szabályozását antidemokratikus tevékenységnek fogják fel. Azt ugyan elfelejtik, hogy a dohányzásukkal másokat kényszerítenek a halálos füst belégzésére. A dohányzás okolható a tüdőrákért, de sok más rákos betegség kialakulásáért is felelőssé tehető. Ha valaki belátja azt, hogy a gyógyszerekben a hatóanyagok milligrammokban mérhetőek, akkor azt is be tudja látni, hogy a dohányfüstben fellelhető mérgező anyagok milligrammjai ugyanúgy szétáradnak a szervezetben és teljesen mérgezik a szervezetet. 

Ezért alakulhatott ki Havas Henrikben is a rákos daganat. A dohányzás illetve a dohányfüst katalizálja az egyéb rossz életmódbeli szokások mérgező hatásait. Mondhatjuk azt, hogy Havas Henrik ezt megszívta, sajnos.

http://tv2.hu/musoraink/aktiv/webextrak/49349_havas_henrik_a_dohanyosok_ellen_es_mellett.html

A dohányzás okolható a 2. típusú cukorbetegség kialakulásában ami Havas Henriknél is megfigyelhető. Szóval Havas Henrik sem hitt abban, hogy a dohányzás káros hatásai őt is elérhetik. Most már az unokája miatt is sajnálhatja. Mindenki tanuljon a hibájából!

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/havas-fogok-meg-az-unokaimmal-focizni-2174781