Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vallai Péter a dohányzás áldozata

Vallai Péter korai és váratlan halálához a dohányzási szokása járult hozzá.

Sajnos még az alkalmi dohányzás is károsítja az ereket. Ezért ha valaki azt mondja egy 66 éves dohányzó emberről, hogy a halála váratalnul éri, akkor ez ennek a blognak a létjogosultságát bizonyítja. Egyszerűen borzasztó, hogy az emberek nem olvassák el mi van dohánytermékek dobozára írva. NEM VICC: A DOHÁNYZÁS AZ EMBEREK KORAI HALÁLÁT OKOZZA!

A képen látható, hogy mindkét népszerű ember a figyelmeztető felirattal rendelkező dohányadagját magánál hordja mintha anélkül nem lehetne élni. (forrás) Jó lenne ha nem lenne dohányzás és akkor nem lennének ilyen érthetetlen és értelmetlen halálesetek!

0 Tovább

Sylvia Kristel a dohányzás áldozata

Hatvanéves korában meghalt Sylvia Kristel, az Emmanuelle című erotikus filmek sztárja. Kristelt 2005-ben diagnosztizálták gége- és tüdőrákkal, idén júliusban pedig szélütés miatt került kórházba. Forrás: origo.hu

Tehát 53 évesen diagnosztizálták nála a gégerákot.

A dohányzás következményeit fiatalon nem látják az emberek. Később meg már a függőségre fogják, hogy miért nem tudnak leszokni.

A dohány termékek a világon a legtöbb halálos betegséget okozó drogok. Több ember hal meg a dohány alapú drogoktól mint közlekedési balesetekben és más drogok használata miatt bekövetkezett halálozásokban együtt véve.(!)

A dohányzás a bör öregedését is felgyorsítja.

Nagyon elgondolkodtató amikor kozmetikusok és fodrászatok előtt dohányozva állnak a szépülni vágyó nők. Pénzt fizetnek azért, hogy szépüljenek és közben még több pénzt fizetnek azért, hogy a bőrük csúnyuljon és az egészségük visszafordíthatatlanul, gyorsabban romoljon mint az természetesen történne. Ezt soha sem fogom tudni megérteni....

0 Tovább

Dohányzás mindenfajtája halálos - dohányrágás és snuss

Sokan elbagatelizálják a dohányzás veszélyeit. Volt szerencsém egy híres magyar toxikológus előadását meghallgatni. Mivel Ő nagy dohányos (még jó hogy nem addiktológus), ezért inkább más drogok veszélyeit mutatta be és nem igazán hangsúlyozta ki azt a tényt, hogy a dohányzás miatt Magyarországon is sokkal többen halnak meg mint egyéb más drog fogyasztása miatt. Volt egy-két izgalmas téma az előadásban, de nagyon úgy jött le, hogy a dohányzás nem annyira veszélyes dolog.

Ennek ellensúlyozására legyen itt egy tanulságos példa.

Sean Marsee a középiskolájában egy igen népszerű és sporteredményekben gazdag gyerek volt.

Sean Marsee  Egész életében sportolt és egészségesen táplálkozott. Nem ivott és nem szívott füstös dohánytermékeket. Azt gondolta, hogy egészséges. Ez így is volt. Azonban 12 éves korában kipróbálta a füstmentes dohánytermék fogyasztását a snuss-t észak-amerikai módra.

Sport ember lévén nem akart egészségtelen füstös dohányterméket fogyasztani és bele esett abba a hibába, hogy elhitte, hogy a dohányzás nem mindenfajtája okoz halálos betegséget.

 

Sajnos ezt ma is elhitetik a fiatalokkal. Azt is mondják, hogy egy cigaretta nem árthat. Pedig már egy cigaretta elszívása után is ki lehet mutatni a szervezetben a káros hatásokat.

 

Mindenesetre a mai írásom főszereplője sem gondolta, hogy nem éri meg a 20 éves születésnapját.

 18 éves volt amikor egy nap arra panaszkodott, hogy fáj a nyelve. Az ápolónő végzettségű édesanyja elvitte kórházba. Az orvos a nyelvének egy darabjának eltávolítását javasolta. Reménykedtek abban, hogy ez elég lesz. Nem lett elég. Nem részletezném.

http://oralcancerfoundation.org/people/sean_marsee.htm

Csak egy képet mutatnék, amelyet Sean Marsee csináltatott magáról, hogy a saját példájával hívja fel a figyelmet arra, hogy a dohányzás minden formája halált okoz:

Azt gondolhatja egy-két bagatelizáló olvasó és kommentelő, hogy ez nem fordulhat elő a füsttel járó dohánytermékeknél.

Van egy fiatal énekesnő aki a Megasztár egyik szériája segítségével futtott be. Eddig két cisztát operáltak ki a szájából. Ő még az őserdőben is dohányzik. Sajnos. Mert egyébként nagyon jó hangja van ...

0 Tovább
1234
»

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek