Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lázár János a nem dohányzók jogainak helyi és országos védője

--------------------------

Az egészet vissza vonom ha az alábbiak igazak:

Idén április 28-án Hódmezővásárhelyen ünnepelte 15 éves fennállását a Continental Dohányipari Csoport, a vendégeket videoüzenetben köszöntötte a város polgármestere, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője. Lázár János először megköszönte a Continental alapítóinak munkáját, majd a város és a kormány támogatásáról biztosította a cégcsoportot.

idézet innen.

------------------------------

Akik nem ismerik Lázár Jánost azok sokan szidják. Akik meg ismerik és ismerik a helyi politikai eredményeit és lehetőségük van rá azok polgármesternek szavazzák. Elsőre lehet, hogy véletlenül szavazták meg. Másodikra már nem lehet a véletlen műve, hogy polgármester lett.

Tényleg vannak riasztó jelek abban, hogy visszamenőleges adótörvényeket szavaztat meg. Eléggé populistának tünik az az érvelés, hogy csak azért ilyen rámenős, mert szerinte állami pénzből nem lehet nagy végkielégítéseket fizetni. A szabályokat illik betartani főleg ha azt alkotmánynak hívják. Mert később más érvek mentén is lehet majd alkotmány ellenes törvényt hozni. Mindenesetre ettől a törvénytől sem lett népszerübb Lázár János.

A következő lépések sem teszik őt Magyarországon népszerűvé:

2007-ben Hódmezővásárhelyen, az országan az elsők között önkormányzati rendelettel tiltotta meg a dohányzást a játszótereken és az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokban.

Ezzel együtt Hódmezővásárhelyen (országosan egyedülálló módon) nem csak a tiltó és büntető rendeletet alkották meg hanem dohányzásról leszoktató programot is létrehoztak. Azaz esélyt adtak a dohányzóknak a betegségükből való kigyógyulásra.

Kiváncsian vártam, hogy országos frakcióvezetőként mikor fog egy hasonlót alkotni. Sajnos többet kellett várni mint gondoltam, de végül országos szinten is eljutunk arra, hogy a nem dohányzók (köztük gyerekek) jogait szigorúbban fogják védeni, mint ahogyan ma ezt teszik.

Ennek eredménye a 2012. január 1-én életbe lépő törvény:

http://parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2011.04.26.17:42:40&p_szavkepvszav=I&p_ckl=39

Az említett törvénymódosító javaslatot Lázár János első helyen jegyzi. Ez a törvény láthatóan nem népszerű és mégis volt bátorsága aláírni a javaslatot.

Biztos vagyok benne, hogy sokat lendített a szavazáson az, hogy frakcióvezetőként ő volt az egyik benyújtója a módosításnak. Ez törvény módosítás a példa arra, hogy a diktatúrának kinéző dolgok is tudnak jól müködni csak attól függ, hogy kinek a kezében van a hatalom. Persze jobb lenne, ha az emberi kockázatot jobban ki lehetne szűrni.

 

Ebből a bejegyzésből most úgy tűnik, hogy a blog írója Lázár János vagy FIDESZ rajongó és hívő pedig nem...

Ha kettőnél többen fognak olvasni, akkor az MSZP-ből is ki tudok emelni egy arcot, aki sikeresen felvállalta a népszerűtlen szabályok létrehozását, benyújtását és megszavazását. Ráadásul neki nehezebb dolga volt, de az egy másik történet.

 

0 Tovább

Hatóságok türelme végtelen, ha szemetelésről van szó

Nemrégiben írtam a Fővárosi Közterület-felügyeletnek levelet amelyben jeleztem, hogy nem vagyok elégedett a munkájukkal.

Van egy-két kommentelő aki ezért vamzernek tart, de az önbírásokodást viszont büntetik és már elegem van, hogy mindenhol szemét van az utcán. Az nem elég, hogy néha akciózik egy-két népszerű ember és szemétszedési kampányban vesz részt. Ugyanis ezekben a kampányokban pont azok nem vesznek részt akik szemetelnek. Hong Kong-ban szigorúan szankcionálják a csikk eldobását. Láss csodát! Ott nem szemetel senki. Az alábbiakban idézek abból, hogy az FKF igazgatója milyen türelmes ember:

 

Akkor a következőkben megmutatnám, hogy ez a türelem milyen eredménnyel jár:

 

 

 

 

 

 

 

0 Tovább

Dohányzók diktatúrája - példa 3. - A nem dohányzók fenyegetése

Előzmény:

http://antismoke.postr.hu/dohanyzok-diktaturaja-pelda-2-a-nem-dohanyzok-kirekesztese/

 

A mai fejezet arról szól, hogy a nem dohányzó helyeken sem tudsz Magyarországon dohányfüstmentesen létezni.

2011. 05. 04. 17:30 körül.

Ferencvárosi váróterem.

A MÁV által fizetett alkalmazottak is várnak a vonatra. Közben a kocsmaszerű váróteremben bedobnak egy-két alkoholos italt és mit csinálnak még? Hát igen kényelmesen rágyújtanak. Az eldobott cigarettacsikkek tanúskodnak arról, hogy még szemetelnek is.

Mivel elég nagy szél volt és eléggé hideg, megpróbáltam beállni a váróterembe (ahol a MÁV igazgatósága szerint tilos a dohányzás). Nagyon zavart a büdös füstös levegő. A kamera védelmében bízva próbáltam felszólítani az úriembereket, hogy hagyják abba a dohányzást.

Életveszélyes fenyegetést kaptam. Húztam is kifelé a hidegbe...

Ezzel csak azt szeretném bizonyítani egy-két sértegető kommentelőnek, hogy a nemdohányzók vannak elnyomva Magyarországon és nem a dohányzók vannak kezelve.

(http://antismoke.postr.hu/amikor-a-jobbik-es-az-mszp-osszeer/)

A többi nem dohányzó sem mert szólni. Miért szólna? A MÁV-osok a pályaudvaron többen vannak...

 

0 Tovább

Dohányzók diktatúrája - példa 1. - A nem dohányzók kirekesztése

A megújított, nem dohányzókat védő törvény kapcsán egyes dohányzó emberekben felmerült az a hamis gondolat, hogy a dohányzók már most is ki vannak rekesztve és a jövőben még jobban kirekeszti a társadalom. Az alábbiakban a való életből kiragadott példával demonstrálnám, hogy mennyire nem így van.

2011. április 30-at írunk. Magyarország, Balatonkenese.

Volt egy kis dolgom Balatonkenesén és mivel a családdal ott fogok nyaralni, ezért elindultam körbenézni, hogy milyen helyekre tudom elvinni a 7 éves és az 1 éves gyerekemet anélkül, hogy dohányfüstben kelljen elfogyasztanunk az ebédet.

Szóval elindultam a balatonkenesei parti sétányon. Ami a nevével ellentétben nagyrészt nem a parton van azaz elindultam a part menti ingatlanok utáni utcán nyugat felé.

Kissé szemerkélt az eső.

Szerencsémre az Alsóréti Üdülő Egyesület strandján lévő büfé, fedett ülő helyekkel nyitva volt. Hiába a viszonylag nyitott tér, éreztem, hogy valaki dohányzik. Gondoltam úgyis kevesen vannak majd távolabb ülök. Láttam, hogy majdnem minden asztalon van dohányzásra biztató hamutálca viszont sehol sincs dohányzás tiltását jelző tábla. Erre felhívtam a kiszolgáló hölgy figyelmét, de persze ezt ő is tudta. Szép kedvesen megmagyarázta a megmagyarázhatatlant: Itt viszonylag szabad tér van és szerinte a füst nem zavaró. Ezt a hölgy annyira kedvesen mondta, hogy el is hittem neki, de biztos ami biztos a legtávolabbi helyet foglaltam el. Sajnos a hölgynek nem volt igaza. A füst 4 asztallal arrébb is érezhető volt, pedig nem voltunk sokan, kb. hatan. Abból ketten dohányoztak. Azaz a 4000 mérgező vegyületet és 50 rákkeltő anyagot elég komolyan be kellett lélegeznem (persze a pólonium 210 sugárzó anyag is van a dohányfüstben). A törvény a sátor ponyvára nem fog vonatkozni 2012. január 1-től sem. Azaz a nem dohányzók köztük a gyerekek nem éppen az egészséges levegőben tudnak enni.

Nem voltam gyerekkel, de nekem is árt a füst. Biztos elküldött volna a fenébe a két dohányzó ha megkérem őket, hogy legyenek szívesek amíg eszek oltsák el a cigarettájukat. Ma Magyarországon ehhez bátorság kell. Hát én nem voltam bátor. Ezért úgy döntöttem, hogy felállok és elhagyom az esővédett helyet és sétálva eszem meg a palacsintámat, mint a lovak... (annyi különbséggel, hogy a lovak nem esznek palacsintát)

Mi ez ha ez nem a nem dohányzó emberek kirekesztése?

Mi ez ha nem a dohányzók diktatúrája?

Itt a jó idő, de a jó levegő még a Balaton partján is luxus, mert drága pénzen vett cigaretta füstjével mérgezik össze. A dohányfüstmentes levegő olcsóbb és jobb lenne, de sajnos ezt nehéz megmagyarázni. Ezért kell a törvény és kell hozzá egy jó ÁNTSZ. Ami nincs.

Nincsenek kétségeim az előbbiekben felvázolt helyzet jövőre is így fog maradni.

Ha az 1-2 olvasóm közül valaki tud egy olyan szabadtéri vendéglőt ahol tiszteletben tartják a nem dohányzók jogait, akkor szóljon!

0 Tovább

Amikor a Jobbik és az MSZP összeér

 

Amikor a Jobbik és az MSZP összeér.

Az alábbi táblázatban azok a "nemzetmentő" képviselők nevei láthatóak, akik arra szavaztak, hogy a dohányzás azaz a drogozás továbbra is olyan szinten elfogadott legyen mint ahogyan ma van. Ezek az emberek nem akarják, hogy országos szinten 20-30%-kal csökkenjen a szívrohamok száma. Ezek az emberek tagadják a dohányfüst káros hatásait. Ezeket az embereket a dohányipar pénzeli vagy eleve drogfüggő droidként védelmezik a dohányzás szabadságát az egészséges levegőhöz való joggal szemben.

Persze a törvény betartatásához kell majd egy jobb ÁNTSZ is.

Illetve azt sem értem, hogy mit jelent a türelmi idő.

Januárig nem elég a türelmi idő?

A dohányzást visszaszorító intézkedések nem a dohányzók ellen jönnek létre hanem a nem dohányzók (köztük gyerekek) védelmében. Amikor egy dohányzó nem tartja tiszteletben a mellette lévő nem dohányzó dohányfüstmentes levegőhöz való jogát, akkor ezt a jogot törvénnyel kell védeni. Reméljük, hogy nálunk is olyan sikeresen fogják védeni ezt az alapjogot ahogy angliában védik.

A listában meglepő Dr. Hiller István nevének megjelenése. Azt gondolom, hogy egy kultúrpolitikáért - egykor volt - felelős személynek nem ebben a listában kellene szerepelnie.

A magyarvédő jobbikos nevek meg inkább menjenek amerikába! De ne az északiba hanem a délibe, mert igaz ugyan, hogy észak amerikában van a multinacionális dohányipar székhelye, amelyet ezzel a döntésükkel támogattak, de északon már tiltják a dohányzást, mert rájöttek, hogy az észak amerikaiak millióinak halálát okozza a passzív dohányzás. Ezzel a nemmel a magyar emberek pusztulására szavaztak. Mondjam azt, hogy jó, hogy ilyen kevés jobbikos van a parlamentben?

Szanyi Tiboron ne lepődjünk meg. Ő volt a dohányipar egyik csatornája amikor a mezőgazdasági minisztériumban volt és arról volt szó, hogy támogassák a dohánytermelést vagy ne...

Veres János 2008-ban még több mint százmillió Forint vissza nem térítendő támogatást adott a dohányiparnak. (Ennyit se a dohányzás visszaszorítására.)

http://tudobeteg.hu/kiemelt-temak/dohanyzas/38-dohanyzas-cikkek/884-szazmillio-a-dohanygyarnak-semmi-az-egeszsegre

Az a csoda, hogy több MSZP-és nincs a listában. Ugyanis Szetey Gábor a világ legnagyobb amerikai dohányipari cég felső vezetője igencsak magas kormányzati beosztásban volt Gyurcsány kormányzása idején. Ennek is köszönhetjük, hogy az MSZP nem is gondolkozott a szigorításon és nálunk még csak jövőre vezetik be a törvényt. Ha egyáltalán bevezetik...

Tavaly a budapesti KDNP frakció az aluljáróban való dohányzás mellett szavazott. Jó, hogy országosan már megjött az eszük és a dohányfüsttel járó drog visszaszorítása mellett döntöttek. Sajnálatos, hogy Harrach Péter is az étteremben való dohányzás mellett állt ki nem éppen jó keresztény emberhez méltóan...

 

A táblázat forrása: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=2489

Tehát a dohányzás visszaszorítására az alábbi képviselők szavaztak NEM-mel:

KépviselőFrakció
Baracskai József MSZP
Dr. Bárándy Gergely MSZP
Göndör István MSZP
Dr. Harangozó Tamás MSZP
Dr. Hiller István MSZP
Dr. Ipkovich György MSZP
Iváncsik Imre MSZP
Dr. Józsa István MSZP
Juhász Ferenc MSZP
Káli Sándor MSZP
Kovács László MSZP
Kovács Tibor MSZP
Dr. Steiner Pál MSZP
Dr. Szanyi Tibor MSZP
Dr. Szekeres Imre MSZP
Tóth Csaba MSZP
Dr. Tóth József MSZP
Dr. Vadai Ágnes MSZP
Varga Zoltán MSZP
Dr. Veres János MSZP
Dr. Apáti István Jobbik
Balla Gergő Jobbik
Egyed Zsolt Jobbik
Mirkóczki Ádám Jobbik
Murányi Levente Jobbik
Rozgonyi Ernő Jobbik
Rubi Gergely Jobbik
Szabó Gábor Jobbik
Szávay István Jobbik
Szilágyi György Jobbik
Vágó Sebestyén Jobbik
Volner János Jobbik
Vona Gábor Jobbik
Zagyva György Gyula Jobbik
Zakó László Jobbik
Dr. Rubovszky György KDNP
Molnár Oszkár független
13 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek