http://www.borsonline.hu/news.php?milliokat-kovetelnek-a-fustirtok-az-rtl-tol&op&hid=40488

Idézet a cikkből:

"A ValóVilágban a magyar népegészségügy elleni legnagyobb támadás folyik estéről estére. Ez nem más, mint egy országos rászoktató kampány, hiszen abban a műsorsávban rengeteg gyerek ül a képernyők előtt. Nekem is van három, épp ezért nemcsak az egyesület nevében, hanem magánszemélyként is eljárást indíttattam a médiahatóságnál, a fogyasztóvédelemnél és az ÁNTSZ-nél, de egyelőre nem válaszolnak. Ezzel is csak az időt húzzák, mert ha elutasítanának, akkor meg tudnánk támadni a bíróságon. A bírságolás azonban elkerülhetetlen az RTL Klub számára, a kiszabott összeg pedig elrettentő lesz – magyarázta elszántan Félix Péter, akinek a dohányzás ellen harcoló szervezete alaposan megkeserítette a dohányipar életét. – A Füstirtók Egyesület egy pici, de sikeres és hatékony szervezet, nem sokat hallani rólunk, de az eredményeink minket minősítenek: 151 per köthető hozzánk, és eddig 1,2 milliárd forint bírságot fizettettünk be az állami kasszába – árulta el Félix."

Ezután a cikkben az RTL klub védekezése jön. Az a blabla szöveg, hogy Ők egy dohányzás ellenes kampányt indítanak. Igy nagyon semmi értelme a dohányzás ellenes kampánynak. A villaszabályzatban az van benne, hogy a játékosok a másik játékos egészségét nem veszélyeztethetik. Egy villalakónál érvényt szereztek ennek a szabálynak verekedés miatt. Azonban, hogy engedélyezik a dohányzást a villa területén (most például az udvaron is laknak) azt sugallják, hogy a passzív dohányzás egyáltalán nem veszélyes. Ezen a hülyeségen már a budapesti önkormányzat is átlépett amikor a megállókban és az aluljárókban bevezették a dohányzás tilalmát.

Csak azért nem vezették be a dohányzási tilalmat a villában, mert érdeke fűződik a VV producereinek a dohányzás mutatásához.

Az RTLKlub-nál tapasztalható ez a produceri hozzáállás. Itt emlékeztetnék arra a produkcióra ami a Celeb vagyok ments ki engem címet viselte amikor őserdőben kajáért csináltak feladatokat a főszereplők. A kajákért meg kellett dolgozni. Érdekes módon Tóth Gabi az őserdőben (gondolom a fenntarthatóság jegyében) minden féle feladat megoldása nélkül kapott cigarettát és mindig főmüsor időben mutatták ahogy dohányzik.  Kell ennél több indirekt bizonyíték, hogy van valami furcsaság abban a hozzáállásban ahogyan támogatják a dohányzást az RTL klub által fizetett produceri irodák?

Direkt bizonyíték egyelőre nem fog a nyilvánosságra kerülni, de látható, hogy a dohányipari szövetség lobbistái nagyon profik...