Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Stohl András a tárgyalás szünetében is drogozik

Hampuk Richárd blogjában találtam egy fényképet, amin egyértelműen látszik, hogy az az ember aki állítása szerint "drogprevencióval" foglalkozik ha teheti, akkor nagy nyilvánosság előtt, semmiféle szégyenérzet nélkül dohányzik azaz drogozik. Ezzel mutatva példát sok embernek és tovább élteti azt a téveszmét, hogy dohányzás nem is drogozás. Sajnos a dohányzás a dohány nikotin tartalma miatt - legális ugyan de - drogozás. Semmiféle pozitív dolog a fogyasztásával nem jár. Ugyanakkor a dohányzás miatt Magyarországon többen halnak meg mint egyéb más drog fogyasztása miatt. Tekintettel Stohl speckó esetére még lazán hozzácsaphatjuk a balesetben elhunytak statisztikai adatait is és még így sem tudjuk "felül überelni" azt a számot amivel ki lehet fejezni a Magyarországon dohányzás miatt elhunytakat.

Tehát Stohl András nem igazán tesz semmit a drog megelőzéséért inkább reklámozza azt.

Imhol a kép:

 

0 Tovább

Jó minőségű ételhez rossz minőségű levegő - Costes a szigeten

Egy blogon olvastam, hogy a Costes étterem kiköltözött a szigetre. Ezen a blogon láttam egy képet amelyen jól látszik a hamutartó az asztalon.

Vajon milyen igényességet tükröz az a hozzáállás, hogy az ételek jó minőségűek legyenek, de a levegő amelyben elfogyasztják az akár rákot is okozhat. A dohányfüst nem olyan mint a mobiltelefonálás, amely "csak" valószínűsíthetően okoz rákot a WHO szerint. A dohányfüstben a WHO szerint 50 SZIGORÚAN RÁKKELTŐ anyagot lehet beazonosítani. A kép szerint ilyen levegőt is lehet szívni a COSTES éteremben.

A kép innen van.

Szerintem a jó minőséghez a jó levegő is hozzátartozik...

Az ÁNTSZ és más egészségügyi szervezetek hivatalos álláspontja az, hogy a dohányfüst 4000 mérgező vegyületet tartalmaz amelyből 50 szigorúan rákkeltő anyag. Ezekből az egyik a polónium210 radioaktív sugárzó anyag amely a dohánylevélben koncentrálódik és égetéskor a levegőbe jut. FONTOS: A dohányfüstben levő egészségkárosító anyagoknak nincs biztonságos szintje: nincs olyan kis mennyiségük, aminek a belégzése ne lenne ártalmas! 
 
Üveg hamutartó az asztalokon
Tűzvédelmi szempontból sem hiszem, hogy biztonságos a képen látható helyiségben dohányozni. Mégsem hívta fel a tűzrendészet erre a figyelmet. Hamu tartó van, dohányzást tiltó táblák nincsenek.
0 Tovább

antismoke

blogavatar

A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.

Utolsó kommentek