A reblog.hu-n való regisztráció időpontja, a reblog.hu megtekintése során
rögzítésre kerül az utolsó belépés időpontja, illetve egyes esetekben -
a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az
operációs rendszer típusa valamint az IP cím.
Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.
Süti beállítások
Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra,
illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók
a látogatók számítógépére helyeznek el...
A szolgáltatást a Mediaworks Hungary Zrt.
(székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: „Szolgáltató”) nyújtja
az alább leírt feltételekkel. A belépéssel elfogadod felhasználási feltételeinket.
Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató célja, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. által tárolt adatok
kezelésével, felhasználásával, továbbításával, valamint a Társaság által üzemeltetett
honlapokon történő regisztrációval kapcsolatosan tájékoztassa az érintetteket.
Egy blogon olvastam, hogy a Costes étterem kiköltözött a szigetre. Ezen a blogon láttam egy képet amelyen jól látszik a hamutartó az asztalon.
Vajon milyen igényességet tükröz az a hozzáállás, hogy az ételek jó minőségűek legyenek, de a levegő amelyben elfogyasztják az akár rákot is okozhat. A dohányfüst nem olyan mint a mobiltelefonálás, amely "csak" valószínűsíthetően okoz rákot a WHO szerint. A dohányfüstben a WHO szerint 50 SZIGORÚAN RÁKKELTŐ anyagot lehet beazonosítani. A kép szerint ilyen levegőt is lehet szívni a COSTES éteremben.
Szerintem a jó minőséghez a jó levegő is hozzátartozik...
Az ÁNTSZ és más egészségügyi szervezetek hivatalos álláspontja az, hogy a dohányfüst 4000 mérgező vegyületet tartalmaz amelyből 50 szigorúan rákkeltő anyag. Ezekből az egyik a polónium210 radioaktív sugárzó anyag amely a dohánylevélben koncentrálódik és égetéskor a levegőbe jut. FONTOS: A dohányfüstben levő egészségkárosító anyagoknak nincs biztonságos szintje: nincs olyan kis mennyiségük, aminek a belégzése ne lenne ártalmas!
Tűzvédelmi szempontból sem hiszem, hogy biztonságos a képen látható helyiségben dohányozni. Mégsem hívta fel a tűzrendészet erre a figyelmet. Hamu tartó van, dohányzást tiltó táblák nincsenek.
Az előző példában (amit csak én olvastam vissza) említett parti büfé után tovább sétáltam hátha találok egy lángosost ahol nem fognak dohányozni mellettem.
Rátaláltam a kenesei szabadstrandra (Ahol csak a kutyáknak nem szabad fürödni, mert az ki nagy táblákra ki van írva. Érdekes, hogy a part csikkel van tele, de azt biztos szabad mert az nincs ki írva nagy táblákra)
A kenesei szabadstrandon megláttam egy étkezdét. Éppen felrakták az oldalsó ponyvákat, hogy ne fújjon be annyira a szél. Gondoltam, hogy ez nagyon kiri lesz. Eszem a lángost és nézem a viharos balatont.
Mikor beértem láttam, hogy minden asztalon van dohányzásra biztató hamutál. Rákérdeztem, hogy cigit is árulnak-e. Készségesen tájékoztattak, hogy náluk nem, de 100 méterrel arrébb a trafikban igen. Itt már rá mertem kérdezni, hogyha cigit nem árulnak akkor miért lehet dohányozni és miért nem csak egy "sima" dohányfüstmentes étkezdét üzemeltetnek. A válasz nyílt tér a szél elfújja a füstöt és nem zavar senkit. Körbe néztem. Nem volt senki. Gondoltam talán szerencsém lesz. Megrendeltem a sajtos-tejfölös lángosomat. kb. 10 perc alatt elkészült. Ami nem gond mert tudtam, hogy én voltam az egyetlen vendég tehát be kell melegíteni az olajat. A lángos jó volt. Miközben eszegettem a lángosomat a pult mögött rágyújtottak. Majd a 3 tagú személyzetből egy férfi kijött és 1 asztalra tőlem leült miközben cigarettázott. Először próbáltam túl tenni magam a füstön, de 1 perc múlva azért csak szóltam:
Elnézést, lehet, hogy én vagyok az érzékeny, de amíg eszek addig nem lehetne, hogy szüneteltesse a dohányzást?
A válasz:
- Szabad téren vagyunk és a füst nem zavar senkit.
Én erre vettem a bátorságot és a következőt mondtam:
- Elnézést, de engem zavar, mert én enni szeretnék, de dohányfüstmentesen, mert a dohányfüst amellett, hogy kellemetlen szagú még mérgező is.
- Na nehogymár az én éttermemben ne ott dohányozzak ahol én akarok! - jött a magyar vendéglátós válasza.
Ezután még megpróbáltam felvilágosítani, hogy mi a gond ezzel a hozzáállással, de nem akartam tovább fulladozni a füstjében, ezért elindultam a félig megevett lángosommal az esőbe...
Miért írtam le magamnak ezeket az infókat?
Valójában annak bizonyítására, hogy Magyarországon a dohányzók diktatúrája van.
Ma ha dohányfüstmentesen akarsz elkölteni egy ebédet, akkor nagyon keresned kell a dohányfüstmentes helyeket. A kültéri fedett helyeken főleg nem törődnek a nem dohányzó emberek jogaival. A nemdohányzó emberek között vannak gyerekek is. Egyáltalán nem veszik figyelembe ezeket a dolgokat.
Ebbe bele kell nyugodni? Nem a dohányzóknak kellene belenyugodniuk, hogy nem gyújthatnak rá az étkező helyeken? Nem ez lenne a normális?
Itt egy felvétel arról a helyről ahol ilyen bunkó volt a vendéglátó:
A nemdohányzók védelmének fontosságára való figyelemfelhívás dohányfüstöléssel azaz környezetszennyezéssel járó, alkotmány ellenes cselekmények bemutatásával.
Utolsó kommentek